Otroško pohištvo HappyKids za razigrano otroštvo!

Ker otroci niso pomanjšani odrasli, temveč imajo povsem druga veselja ter izzive, je dobro, da je njihovim potrebam, željam in sanjam prilagojena tudi njihova soba. Otroška soba, iz katere se ves čas sliši takšen ali drugačen vrisk in pisk, naj bo zasnovana in opremljena tako, da bo otroke pri vsem, kar počnejo, podpirala in razveseljevala. Kakšna naj bo? Vsekakor naj ne oponaša prostorov na odrasle, temveč naj si drzne biti in (p)ostati otroška, razigrana in nasmejana! Odličen primer kakovostnega in razigranega otroškega pohištva je na primer otroško pohištvo znamke HappyKids, ki je posebej specializirano in prilagojeno otrokom od rojstva do prvih najstniških let.

img alt=

Kakšna je otroška soba, ki sledi otrokovemu razvoju in zanimanjem?

Za dobro zasnovano otroško sobo je značilno predvsem dvoje:

1. Izžareva toplino, barvitost ter že od daleč sporoča svojo namembnost.

2. V njej so kakovostno otroško pohištvo in različni dodatki, ki otrokom omogočajo prijetne, varne in razigrane aktivnosti – od igranja, učenja do spanja.

Končen videz in funkcionalnost otroške oziroma mladinske sobe sta v veliki meri odvisna tudi od otrokove starosti. Čeprav gre v obeh primerih za otroka – bosta dojenček in najstnik imela popolnoma drugačno sobo. Prav tako lahko, ni pa nujno, na končni izgled otroške sobe vpliva tudi to, ali je soba namenjena deklici ali dečku. Na tržišču obstaja veliko univerzalne ponudbe čudovitega otroškega pohištva, ki bo primerno za oba spola, hkrati pa bo imelo razigran otroški pridih.

Katero pohištvo v barviti otroški sobi ne sme manjkati?

Ker otroku njegova soba predstavlja dnevni prostor in mesto počitka, je smiselno, da je opremljena tako, da otrokove aktivnosti, kot so počitek in spanje, igranje, učenje, branje, ustvarjanje, oblačenje, druženje s prijatelji ter shranjevanje, lahko v njej potekajo nemoteno in čim bolj prijetno. Ne glede na to, ali gre za manjšo ali večjo otroško sobo, ter ali je v njej eden ali več otrok – vedno obstaja optimalna rešitev, kako otroško sobo narediti čim bolj igrivo in funkcionalno.

img alt=

Najpomembnejši del otroške sobe je postelja, ki otroku omogoča miren spanec, ta pa dobro voljo in pravilen razvoj. Otrokova postelja naj bo varna, dovolj velika ter iz kakovostnih materialov. Otroška posteljica naj ima ustrezno varnostno ograjico, ob izbiri kakovostne otroške postelje pa je pogosto potrebno izbrati še ustrezno vzmetnico ali ležišče. Dobro izbrana postelja lahko otroka spremlja do najstniških let, potem pa je običajno čas za zamenjavo.

Čeprav je otrokom pomembnejše igranje, je odraslim pred tem običajno še pomembnejše, da je otroška soba urejena, da je v njej dovolj prostora ter ustrezno pohištvo za shranjevanje vseh otrokovih stvari – od oblačil do igrač, knjig, šolskih potrebščin itd.

img alt=

Na shranjevanje oblek lahko najbolje poskrbi prostorna otroška garderobna omara, za shranjevanje knjig in igrač poličnik ali predalnik, nujne šolske stvari so lahko spravljene tudi v otroški pisalni mizi, tiste, ki so potrebne pred ali po spanju, pa je mogoče elegantno spraviti ali odložiti na otroško nočno omarico. Pogosto je praktičen prostor za shranjevanje na voljo tudi v predalih pod posteljo, kot ga lahko izberete pri tem čudovitem modelu postelje, ki je na voljo kar v štirih modernih barvah.

Popestrite otroško sobo s posebnim pohištvom in uporabnimi dodatki

Otroška soba lahko s preprostimi, a izvirnimi rešitvami, postane res nekaj posebnega. Domiselna postelja lahko v nekaj trenutkih postane šotor, ki otroku ponudi prostor za skrivanje, igranje ali sanjarjenje. S takim kosom pohištva otroška soba brez dvoma postane otrokov najljubši prostor, če seveda že ni.

img alt=

Da bo otroška soba izžarevala še več igrivosti, lahko eno ali dve njeni steni pobarvate s svetlo živahno barvo, na steno narišete prisrčno poslikavo ali nanjo nalepite stensko nalepko z otroškim motivom. Prav tako jo lahko popestrite s blazinami za sedenje ali mehko otroško preprogo.

Za mnenje ne pozabite vprašati najmlajšega strokovnjaka!

Pri opremljanju barvite, igrive in moderne otroške sobe za mnenje – ali kadar ste v dvomu – nikar ne pozabiti svojega najmlajšega in najdragocenejšega svetovalca: svojega otroka. Otroci vam s svojo neposrednostjo in izjemno domišljijo znajo dati še kakšno odlično idejo!

Na splet po sodobno, kakovostno in barvito otroško pohištvo

Seveda, kam pa drugam? Pri izbiri vam lahko pomaga tudi vaš otrok, vsaj če je dovolj star. Nakup na spletu je izjemno hiter, varen in pogosto tudi ugoden, vsaj če ga opravite pri zaupanja vrednem spletnem trgovcu, ki ponuja le odlično pohištvo preverjenih proizvajalcev. V Salonu pohištva Furnitura združujemo vse kakovosti odličnega in hkrati prvega spletnega trgovca pohištva v Sloveniji! Nakupi pri nas so drugačni in polni dodanih vrednosti! Ponujamo vam obročno odplačevanje, možnost vračila izdelka v roku 365 dni, možnost 3D-izrisov prostorov, pogosto pa tudi brezplačno dostavo, mnoge akcijske ponudbe ter druge privlačne ugodnosti.

img alt=

Od drugih spletnih trgovcev se razlikujemo po tem, da si nekatere izdelke, materiale in kataloge lahko pri nas pred nakupom ogledate v živo v našem Showroomu v BTC-ju v Ljubljani, kjer vam bomo tudi strokovno svetovali. Za nasvete, ideje in sveže informacije glede ponudbe nas lahko vedno – tudi v spremstvu otrok – obiščete v živo, nam pišete na e-naslov: prodaja@salonpohistva.si ali nas pokliče na telefonsko številko: 070 458 517. Z veseljem vam bomo pomagali poiskati najboljšo možnost za opremo otroške sobe ali drugih prostorov vašega doma. Dom naj bo vedno prijeten prostor in varen pristan – za otroke pa tudi odrasle.