Če bi nam nekdo pred 14-imi dnevi povedal, kakšen bo svet na današnji dan, bi se mu verjetno smejali. Vsakodnevni pozivi, da naj ostanemo doma in navodila kako ravnati v stiku z drugimi ljudmi, so postali naša stalnica. Dom, pa naše najvarnejše zavetje. Zagotovo ima to obdobje, ko ostajamo doma, tudi pozitivno stran, da se mogoče naučimo česa novega ali pa postorimo stvari, ki jih že dolgo časa odlašamo. Mi smo za vas pripravili kar lep seznam opravil ali pa izzivov, ki se jih lahko lotite.

Popestritev jedilnika

Že dolgo časa razmišljaš, da je tvoja vsakodnevna prehrana preveč enolična, je sedaj super čas za odkrivanje novih okusov in receptov. Si predstavljaš kako bo na naslednji večerji s prijatelji, ko pripraviš mojstrsko pojedino in vsi ostanejo odprtih ust (in polnih želodčkov)? Če pa iščeš ideje kje začeti, naj ti damo namig, da v Anini kuhinji najdeš ogroooomno idej.

 

 


»Tolk sem pucala, da sem se znucala …«

A poznaš to pesem, od Katarine Male? Verjetno nas ni malo takšnih, ki bi si lahko trenutno tole pesem zapeli ob pospravljanju doma. Mi smo prepričani, da bomo v tem času imeli vsi najčistejše domove. In tudi razkužene! Če se pa slučajno zgodi, da bo kakšen kos pohištva nemogoče očistiti, potem pa le hitro na www.SalonPohistva.si.

Zdrav duh v zdravem telesu

Če bomo preizkušali nove recepte, potem moramo poskrbeti, da bodo zaužite kalorije tudi pokurjene (če ne boste vseh ravno porabili med pospravljanjem). Zelo pomembno je, da v tem času poskrbimo za svoje zdravje. Na Instagramu in Facebooku veliko trenerjev objavlja dnevne izzive, ki jih lahko izvajamo doma. Če živiš blizu narave, pa bo tudi sprehod v bližnji gozd, še kako prijeten.


Vrtičkarji, vrtičkarji

Čeprav se mogoče zdi, da se je svet ustavil, se narava zagotovo ni. Sončni žarki že prebujajo rastline in vabijo cvetje, da pokuka iz popkov. In sedaj je zagotovo čas, da obrežemo drevesa in pripravimo svoje vrtove, da nam bo obrodilo nove zaloge zelenjave in sadja.

Prenova prostora

Že dolgo časa razmišljaš o prenovi delovnega kotička, ali pa dnevne sobe? S prenovo določenega prostora, ne samo, da bomo ta čas dobro izkoristili, ampak tudi občutek, ko nekaj polepšamo, je nepopisen in prijeten. Včasih že samo ena majhna sprememba naredi tisto pikico na i domu. Lahko samo nakup enega regala za knjige, počivalnika ali klubske mizice, naredi dom še bolj popoln.

Raziskuj svoje talente

V tem obdobju, ko imamo občutek, da se je vse ustavilo, lahko tudi izkoristimo za odkrivanje novih talentov. Imaš doma kakšen instrument in že dolgo razmišljaš, da bi se naučil-a zaigrati kakšen refren? YouTube je poln posnetkov z napotki kako začeti z igranjem na instrumente. Če ne drugega, pa lahko sosedu iz balkona zapoješ kakšno serenado.