Z dobrim načrtovanjem notranje opreme lahko zlahka pridobite dodatni kvadratni meter. Če imate prostore, ki služijo več namenom hkrati, morate paziti, da daste poudarek tistemu, kar vam je pomembnejše. Pohištvo v takšnem prostoru se mora med seboj dobro ujemati, vsekakor pa ni pogoj, da se notranja oprema v celotni nepremičnini med seboj popolnoma ujema.


Prikupni nasveti

Mnogi se v svojih domovih še vedno odločate zlasti za industrijski stil. To je lahko dober izgovor za varčevanje denarja. Namesto, da bi kupili pravo garderobno omaro z vsemi stranicami in vrati, se odločite za na videz preprost obešalnik v industrijskem stilu.

Viseče kuhinjske omare lahko uporabite kot lebdečo komodo in jih obesite v dnevni prostor, na hodnik oziroma kamor koli po želji. Spodnji del lahko osvetlimo s svetlobnim trakom.

Iz različnega montažnega materiala lahko preizkusite svoje ročne spretnosti in na ta način lahko izdelate uporabno pohištvo. Lahko uporabite tudi materiale iz narave, na primer razne drevesne štore, vejice, kamne.

Naj pri opremljanju vašega doma na plan pride predvsem vaš značaj. Bodite pogumni; kupite recimo roza hladilnik.

.

 


Ko imate opravka z manjšimi prostori oziroma stanovanji, je še toliko pomembneje, da bivalni prostor s pametno razporeditvijo naredite prijaznejši.

Če vaš sosed želi zavreči staro pohištvo, si z njegovim dovoljenjem izberite določen kos pohištva in ga obnovite. Naredite ga novega. Iz zguljenega in depresivnega elementa naredite center vašega bivalnega prostora.

Večnamenski regal ne paše v vsak bivalni prostor, izberite si primernega in ga obnovite ali prenovite, da bo primernejši za vaš bivalni prostor.

Trend je, da imate ves prostor stilsko neurejen, vendar ujemajoč. Poigrajte se z vzorci na steni, preprogah, blazinah, sedežni garderobi. Preostale barve pa naj bodo nevtralne.


Najboljša izbira je kakovostno pohištvo

Največja skušnjava je poceni pohištvo. Mislite si, da je prvo stanovanje prehodno, mogoče ste za nakup nepremičnine zapravili večinoma denarja in si ne morete privoščite dražjega pohištva. Kakovostno pohištvo je vsekakor veliko bolje. Vašim potrebam bo služilo dlje časa, veliko bolje pa bo preneslo tudi naslednje selitve, lahko ga pa tudi prodate.
Kakovosten počitek vam bo zagotovila vrhunska postelja z vzmetnico. Naj bo to v času selitve in tudi kasneje. Še zlasti pomembno je, da ne varčujete pri nakupu vzmetnice. 
Saj veste, če kupujemo poceni, na dolgi rok plačamo dražje! :)


Osvetlitev in drugi pomembnejši dodatki

Pri opremljanju doma je bistvenega pomena osvetlitev. Stanovanju da izraz vašega okusa in stila. Pravilna svetloba bo poudarila videz vaših bivalnih prostorov, ki ste ga opremili po svojem okusu in željah. Stil in eleganca bosta prišla do izraza, ko boste uporabili pravo razsvetljavo. Soba ne bo več dolgočasna in pusta.


Teksturo, barvo in toplino oddajajo razne preproge in tapisoni. Ravno tako pa opredeljujejo različna območja oziroma bivalne prostore.

Zavese ne mnogim zdijo nepotrebne, se posebno mlajši generaciji, zato se jim preprosto izognejo. Nežne zavese ob straneh omehčajo prostor, primerna so za prostore, kjer so okna lepo simetrično razporejena. Notranje žaluzije so pogosto nujno potrebne ter ustvarijo prijetno svetlobo. Bolj priporočljive so v mestih kot na podeželju.

Na novo kupljeno ali najemniško stanovanje je dobro prebeliti. Sveža barva na stenah izboljša videz prostora. Prostor naredi prijetnejši in udobnejši.


Koristni nasveti za lastnike manjših stanovanj

Vsi si ne morete privoščiti velikih nepremičnin. Če ste lastnik majhnega stanovanja, si morate dobro organizirati svoj bivalni prostor.
Omogočite si prikupno ločeno enoto za shranjevanje in spanje; odlična izbira so, na primer, drsni paneli, ki vam lahko nudijo še veliko mero zasebnosti.
Na trgu lahko izbirate med pohištvom, ki je lahko omara in postelja v enem.
Kupite si premično posteljo ter jo dvignite, ko greste po opravkih. Na tak način si privarčujete prostor.

Z dobro izbranimi barvami lahko ločite bivalne prostore; na ta način boste tudi svojim gostom sporočili, kam se lahko nastanijo.

S pomočjo steklenih ali leseni drsnih vrat ali stene ločite bivalne prostore; lahko jih preprosto pustite odprte.


Premične stopnice so odlična rešitev za majhna stanovanja. Lahko jih skrijete ali postavite na plano.


Uporabite temnejše barve, na primer črno ali sivo. Manjšega prostora ne naredi manjšega, čeprav si mogoče mislite ravno nasprotno.


Dobro izkoristite prostor nad, pod in za kavčem oziroma sedežno garnituro.

Prazen prostor sredi prostora vam omogoča minimalizem, ki je vse bolj dobrodošel in je tudi v trendu.

Z zrcalnimi površinami si ustvarite iluzije prostora.


Med kuhinjsko pohištvo lahko skrijete jedilno mizo.


Strop je lahko odličen prostor za obešanje stvari, omar.


Lesena drsna vrata se lahko zlijejo z lesenim pohištvom.


Če v stanovanju ni primernega prostora za sedežno garnituro, imejte v njem drugo oblazinjeno pohištvo.


Naredite si steno s policami.


Sredi bivalnega prostora si ustvarite pohištveni otok, ki je lahko večnamenski kos pohištva.


S kontrastnimi teksturami za tla in stropnimi oblogami lahko ločite prostor; bivalna površina bo videti bistveno večja.


Omislite si premične police.


Če živite v mansardnem stanovanju, je potrebno izkoristiti vsak kotiček, tudi premične stene.


Z zavesami ločite spalnico od ostalih prostorov.

V primeru, da želite še kakšen nasvet, ali pa pomoč pri izbiri najbolj ustreznega pohištva za vaš dom, nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali telefona 01 5005 194 in z veseljem vam bomo pomagali. 

Skupaj z vami ustvarjamo dom.