Velika izbira sedežnih garnitur ni edina skrb, ki preži na vas, medtem ko si želite med vsemi izbrati tisto z vsemi možnimi presežki: najlepšo, najudobnejšo, najmodernejšo. Še preden se odpravite v izbrani salon, ki ste ga skrbno preverili, dobro premislite, kakšna garnitura sploh ustrezna vašemu prostoru – oblika ter velikost –, predvsem pa je pomembno še to, da ste popolnoma prepričani v to, kakšne sestave v notranjosti pohištva si želite in kakšni naj bodo materiali.


Natančno izmerite prostor in določite velikost sedežne

Pred nakupom sedežne garniture doma skrbno izmerite prostor, ki ga ji namenjate. Določite še okvirno velikost; od minimalne do maksimalne dolžine. Najbolje, da narišete tloris dnevnega prostora v merilu ter iz kartona izrežite model ter ga umestite v prostor.

 


Dobro se osredotočite še na višino naslona. Prostori z višjim stropom vam dovoljujejo višje modele; klasična višina stropa zahteva nizke modele. Če se tega ne boste držali, bo prostor s sedežno deloval preveč natrpano, česar pa si najverjetneje ne želite.
Če imate v dnevni le malo prostora, boste morali biti izjemno pazljivi tudi pri naslonjalih za roke. Model brez njih vam bo omogočal več prostora za sedenje. Priporočamo vam, da garniture ne postavite od stene do stene, temveč naj bo od nje nekoliko odmaknjena. Poleg nje boste zato lahko postavili kakšno ljubko stoječo svetilko, rastlino, klubsko mizico ali kaj podobnega.


Izberite trosed s podaljškom

Najpomembneje je, da je sestav sedežne garniture čim bolj usklajen z značilnostmi prostora ter glede na vaše potrebe.


Sodoben način življenja vam narekuje, da so sedežne namenjene predvsem poležavanju ter prijetnemu druženju z družino. Tega se zavedajo tudi proizvajalci, zato vse pogosteje na trg postavljajo sedežne s povečanimi globinami sedišč in z nižjimi nasloni.
Med vsemi sestavi je najbolj priljubljen trosed s podaljškom, ki je zlasti namenjen za udobno poležavanje. Morda je to odlična izbira tudi za vas.


Dobrodošel tabure

V prostor lahko poleg sedežne namestite še tabure, kamor boste lahko položili utrujene noge. Najpogosteje je takšen kos opreme enako velik kot modularni element sedežne, le da je brez naslona. Če stoji sredi dnevne, se ga lahko preprosto uporabi kot samostojen sedež.
Sicer pa so pravi multifunkcionalni sestavi narejeni iz posameznih kosov, ki jih lahko sami kombinirate glede na svoje lastne potrebe, želje ali zahteve.

V primeru, da želite še kakšen nasvet, ali pa pomoč pri izbiri najbolj ustrezne sedežne garniture, nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali telefona 01 5005 194 in z veseljem vam bomo pomagali. 

Skupaj z vami ustvarjamo dom.