Otroška soba je najbolj dinamičen prostor doma, saj je hkrati raj za igranje, domača učilnica in spalnica. Zato je več kot smiselno, da je opremljena funkcionalno, domiselno in varno.

Seveda je otroška oziroma mladinska soba tudi prostor, kjer prekipevajo otroška razigranost, domiselnost, veselje, radost, radovednost, ustvarjalnost in navdušenje, zato jo je dobro načrtovati temu primerno.

Kot bi mignil, bo tukaj spet prvi september ter nove šolske in druge obveznosti. Da bo vaš šolar – učenec, dijak ali študent – z večjim veseljem stopil novim obveznostim naproti, bodo poskrbele brezskrbne počitnice v kombinaciji s posodobitvijo mladinske oziroma otroške sobe.

Majhna sprememba za veliko navdušenja

Vaš šolar se bo zagotovo z večjim veseljem učil in opravljal šolske dolžnosti, če bo njegova soba služila vsem njegovim potrebam, hkrati pa bila še pred začetkom novega šolskega leta deležna manjše ali večje spremembe oziroma posodobitve. To lahko na primer pomeni zamenjavo pisalne mize, pisalnega stola ali otroške ali mladinske postelje, lahko pa samo namestitev kakšnega barvitega in praktičnega dodatka, ki bo otroško sobo poživil ter nadgradil.

Brez pisalne mize v otroški sobi ne gre

Otrok za učenje in ustvarjanje v otroški sobi brez dvoma potrebuje kakovostno pisalno mizo. Kakšno naj ima, je odvisno od tega, koliko je star in kaj vse na njej običajno počne. Mlajšim učencem bo najbolje služila ena od pisalnih miz z več predali za shranjevanje šolskih potrebščin, medtem ko bodo študentje najbolj zadovoljni z moderno računalniško mizo.

Primeri treh domiselnih pisalnih miz za otroke in mlade

Če boste svojega šolarja to poletje motivirali za šolo z novo pisalno mizo, potem poglejte naslednje tri modele nekoliko drugačnih pisalnih miz, ki bodo navdušili vsakogar:

1. Pisalna miza Corner je prava izbira, če iščete zanimivo kotno rešitev. Na voljo je v dveh barvah – v beli in barvi hrasta.

2. Pisalna miza Kiki Joy je primer igrive in barvite mize, kjer se prepletajo oranžna, rumena in turkizna barva v kombinaciji z barvo polarnega bora.

3. Masivna pisalna miza Moody se bo čudovito podala v rustikalno opremljene domove, poleg tega pa jo bodo zaradi izjemne kakovosti lahko uporabljali tudi prihodnji rodovi.

Nov pisalni stol se mora prilagajati otroku

Pred nakupom novega otroškega pisalnega stola je pomembno preveriti njegove značilnosti. Pomembno je, da je v večji meri zasnovan ergonomsko oziroma da se prilagaja otrokovim potrebam (višina, nasloni za roke …) – in ne obratno!

Primeri treh kakovostnih pisarniških stolov za otroke in mlade

Da boste lažje izbrali pravega, vam podajamo tri odlične predloge:

1.Ergonomski pisarniški stol Anita je kakovosten oblazinjen otroški pisalni stol, ki bo poskrbel za maksimalno udobje med sedenjem. Njegova nosilnost je do 60 kilogramov.

2.Pisalni stoli Lili s svojimi barvami krasno popestrijo vsako otroško sobo. Na voljo so v roza, modri in zeleni barvi. Odlikujejo jih kovinsko podnožje, gumirana koleščka ter posebna podpora v ledvenem delu.

3. Udoben pisarniški stol Doroty, ki je na voljo v roza in modri barvi, bo navdušil vsakega otroka, saj je vrtljiv in nastavljiv po višini, poleg tega pa ima priloženi tudi naslonjali za roke, kar bo delo za pisalno mizo naredilo še prijetnejše. Maksimalna obremenitev tega stola je 90 kilogramov.

Nova otroška postelja bo prinesla boljši spanec

Za normalen razvoj in dobro počutje otroci potrebujejo dovolj spanca. Globok krepčilen spanec je mogoč le v kakovostni postelji. Spodaj si lahko ogledate tri dobre sodobne predloge otroških oziroma mladinskih postelj:

1.Mlajši šolarji bodo navdušeni nad čudovito minimalistično posteljo Klara, ki ima ob strani okenca, vključuje pa tudi podposteljni predal za shranjevanje oblačil, igrač, knjig in drugih drobnarij.

2. Preprosta moderna postelja Lisa bo otroka lahko spremljala vse do osamosvojitve, saj je zasnovana tako, da je dovolj velika, ima nosilnost do kar 120 kilogramov, hkrati pa je klasičnega izgleda, tako da se bo lepo prilegala različnim otroškim in mladinskim sobam.

3. Kotni pograd Nero L s policami se bo odlično podal v otroško sobo, ki si jo delita dva otroka. Gre za praktičen in izviren pograd, ki ga odlikuje masiven bukov les, poleg tega pa sta postelji deljivi, kar pomeni, da ju je mogoče uporabiti tudi samostojno.

Čudoviti in barviti dodatki za otroško sobo

Včasih je potrebno čisto malo, da otroška soba spet zaživi v svoji igrivi energiji. Razmislite, kako bi jo najbolje popestrili, da bi bila še bolj všeč vašemu otroku. Morda s pisano vrečo za sedenje, novo stensko uro s sovicami, nočno omarico, praktičnim poličnikom za knjige, simpatičnim taburejem v obliki kužka ali dodatno visečo polico? Najbolje, da za mnenje vprašate kar svojega otroka – tako boste dobili najbolj jasen odgovor.

Kaj pa, če bi prenovili kar celotno otroško sobo?

Če že dolgo razmišljate o popolni prenovi otroške sobe, potem se je z vidika enotnega dizajna in ekonomičnosti najbolj smiselno odločiti za enega od kompletov otroških sob. Bela otroška soba Jessy, ki ima zanimive srčaste detajle, bo navdušila vsako dekle, ljubitelje skandinavskega dizajna pa otroška soba Vivan. V primeru, da želite otroško sobo polno barv, bo najboljši izbor otroška soba Kiki Joy, ki jo poleg pisanih barv odlikuje tudi mehko zapiranje vseh predalov in vratc omar, kar bo poskrbelo za daljšo življenjsko dobo pohištva ter prijetnejšo uporabo.

Na splet po otroško pohištvo še pred začetkom šole!

Čas za počitnice naj bo namenjen le počivanju, igranju in zabavi z otroki, ne pa brezglavemu letanju po trgovinah. Tudi sodobno kakovostno pohištvo za otroško sobo ter ostale prostore doma (tudi za pisarno in vrt) je mogoče kupiti kar preko spleta in tako prihraniti precej časa, pa tudi denarja. Mi, prva spletna pohištvena trgovina v Sloveniji Salon pohištva Furnitura, se ponašamo z več kot 13-letno tradicijo in ponudbo z več kot 25.000 izdelki, zato nam lahko popolnoma zaupate.

Vse dni v letu vam 24 ur na dan ponujamo hiter, varen ter cenovno dostopen nakup pohištva – tudi za najmlajše! Pri nas boste deležni izjemnih ugodnosti, kot so brezplačno strokovno svetovanje, obročno odplačevanje, možnost vračila izdelkov v roku 365 dni in možnost 3D-izrisa nekaterih prostorov. Pogosto vam ponujamo tudi brezplačno dostavo, hitro dobavo ter mnoge sezonske akcijske ponudbe.

Naša ekskluzivna prednost je zagotovo možnost ogleda nekaterih izdelkov, materialov ter katalogov v živo v našem showroomu v BTC-ju v Ljubljani (Letališka cesta 32J), kjer boste na nasvet, mnenje ali idejo lahko povprašali našo strokovno usposobljeno ekipo. Za dodatne informacije smo vam na voljo tudi preko telefona (070 458 517) ali preko e-pošte (prodaja@salonpohistva.si). Olajšajte si delo, prihranite svoj čas in se po dobro in cenovno ugodno otroško pohištvo odpravite na splet – seveda še pred prvim septembrom!