Pri urejanju domače pisarne je potrebno imeti svoj delovni prostor smiselno urejen, saj bo učinkovitost dela le v tem primeru zadovoljiva. Najpomembneje pri tem je, kateri prostor boste izbrali za svojo domačo pisarno in seveda kakšno pisarniško opremo boste vanjo postavili.

Pisarniška oprema se je skozi stoletja bistveno spreminjala, tako, da vam je danes na voljo pestra ponudba različnih pisarniških stolov, miz in drugega pisarniškega pohištva. Njihova primerno bogata izbira je tako še posebej dobrodošla, ko je potrebno na hitro poiskati rešitev za domačo pisarno.


Pisarniška oprema se je skozi stoletja močno spremenila

Malo je notranjih prostorov, ki so se skozi svojo zgodovino tako zelo spremenili, kot so to pisarne in pisarniška oprema. Pisarniški prostori v takšni obliki, kot jih poznamo danes, so prvotno nastala šele v 18. stoletju, pred tem pa so bila takšna delovna mesta sestavljena iz niza miz, omar s kovčki in stoli s trdimi naslonjali.

 

S časom so začele nastajati tudi nove tehnologije. Tako se je prvi pisalni stroj pojavil leta 1880, nato pa je prišel v ospredje še telefon, ki je bistveno povečal komunikacijo med posameznimi pisarnami, ki so bile takrat opremljene z dolgimi vrstami natrpanih miz in stolov.


20. stoletje je predstavljalo preporod v oblikovanju pisarniške opreme

Pisarniško pohištvo in njegove postavitve pa so se začele bistveno spreminjati na prelomu 20. stoletja, v drugi polovici stoletja pa je začelo prihajati tudi do hitrih sprememb v pisarniških slogih.

Najprej so prevladovale velike kovinske mize z velikimi predali, na njih pa so prevladovale svetilke v industrijskem slogu. Šele v 70. letih so bile mize vse pogosteje izdelane iz lesa, v 80. letih, ko so računalniki nadomestili pisalne stroje, pa so postale mize večje, pri čemer je bil njihov dizajn vedno bolj eleganten in preprost.

90. leta je zaznamoval prihod Aeronovega stola, kar je pomenilo, da je bil pri oblikovanju pisarniškega pohištva vedno večji poudarek na udobju in iskanju rešitev za podporo zdrave telesne drže. V tem času je bilo potrebno na pisalnih mizah narediti prostor tudi za tiskalnike.


Pisarniška oprema nudi danes brezmejne možnosti oblikovanja

Na prelomu v 21. stoletje so bile pisarniške mize oblikovane v nekonvencionalnih slogih in so bile nekakšne delovne postaje. To je bilo obdobje, ko so na trg vstopili mobilni telefoni in prenosniki, na mizah pa so bili računalniki z vse hitrejšo internetno povezavo.

Danes pisarniška oprema navdušuje naše pisarne in tudi domove s svojo ustvarjalnostjo in udobjem. Lahki prenosniki in brezžične povezave omogočajo korenite spremembe v postavitvi pisarniške opreme, oblikovalcem pa brezmejne možnosti oblikovanja in ustvarjanja. Zaradi vsestranske uporabnosti pisarniške opreme pa ta postaja vse bolj pomemben del tudi domačih pisarn.

--


Če imate kakršnokoli vprašanje nam pišite preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali nas pokličite na 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom in pisarno!