Novoletna jelka je zagotovo največja znanilka prihajajočih decembrskih praznikov. Seveda še zdaleč ni nujno, da je praznično okrasje osredotočeno le nanjo. Čarobno vzdušje je še večje, če se okraševanja doma lotite celostno. Potrebujete le malce domišljije, natančnosti ter ščepec ročnih spretnosti. Okrasite tudi manj opazne kotičke ter poskrbite za vrhunsko atmosfero v svojem domu.


Za svečan pridih v domu po vseh prostorih razporedite naravno smrečje

Naravno smrečje se ponaša s svojo izjemno bogato teksturo in močnim prijetnim vonjem. Razporedite ga po vseh prostorih doma, saj vam to zagotovi vrhunski svečan pridih.

 

Eden od najbolj elegantnih načinov razporejanja smrečja po domu je dekoracija stopnišča. Nanj s satenastimi trakovi privežite zimzeleno girlando. Na enak način lahko okrasite še okenske okvirje, kamin, police, vrata ter druge horizontalno ležeče arhitekturne elemente.


Omelo naj postane vir dogajanja

V starih časih je bilo potrebno ob prihodu omelo poljubiti, zato so ga nameščali na vrata. Čeprav je takšna dekoracija v domu praviloma le majhen detajl, lahko na božično-novoletni zabavi postane vir dogajanja. Naj omelo poskrbi za temo pogovora med povabljenci.
Če niste velik ljubitelj kičastega novoletnega dekorja, je belo omelo več kot odlična ideja za vas. Sodi med minimalistično okrasje, ki se ne usuje, dom vam bo lahko krasilo še ves januar.


Jedilni prostor okrasite čim elegantneje

Praviloma se jedilne mize za praznično večerjo še posebej elegantno okrasi. Poskrbite za prav posebne prte, družbo naj delajo kristalni kozarci in delikatni servis. Če se vam zdi, da je dekor preveč osredotočen samo na mizo, okrasite še lestenec nad njo. Pogled bo potegnilo k višku.
Za dekor lestenca v jedilnici lahko uporabite pravo ali umetno smrečje ali pa naj z lestenca visijo stekleni okraski. Pazite le, da se gorljivi materiali ne dotikajo žarnic.


Okrasite tudi prehodne prostore

Pri prazničnem okraševanju neredko pozabljamo na prehodne prostore, na primer na hodnik. Oblika okraskov naj bo prilagojena slogu opreme in trendom. Odlično se obnese stropna dekoracija iz papirja. Okraski so za izdelavo izjemno preprosti. Veliko dobrih idej dobite na spletu.
Pazite le na to, da vas okrasje na hodniku in drugih prehodnih prostorih ne bo preveč oviralo.


V spalni prostor vključite tematsko posteljnino

Čeprav spalnica ni prostor, ki bi se ga na veliko okraševalo, vanjo lahko vseeno postavite kaj prazničnega. Vzdušje lahko poudarite z izborom tematske posteljnine. Dobrodošle so še dekorativne blazine in mehka pregrinjala prazničnih barv.
Na nočno omarico lahko postavite šopke smrečja in dišečo svečko.

--


Če imate kakršnokoli vprašanje nam pišite preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali nas pokličite na 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo tudi praznično obarvani dom! :)