Vaš mali junak se v svoji sobi igra, uči, ustvarja, druži s svojimi vrstniki, bere, crklja, pogovarja, se vanjo zateka, ko želi biti sam, in nenazadnje v njej tudi počiva in spi. V resnici je to njegov svet, kjer se lahko dogajajo najbolj zanimive in vznemirljive stvari na svetu. Če želite, da bo v njej neskončno užival, morate prav vi, dragi starši ali skrbniki, poskrbeti za to.

Za najboljšo otroško sobo na svetu boste poskrbeli tako, da boste vanjo postavili najprimernejše pohištvo ter ostale elemente, ki jih boste morali izbirati predvsem z otroškimi očmi, saj vaš malček sobe ne bo videl na takšen način, kot jo boste videli vi. V nadaljevanju vam bomo zaupali nekaj odličnih nasvetov za najbolje opremljeno otroško sobo v tem hipu.


Otroško domišljijo buri barvita soba z razgibano opremo drznejših oblik

Čeprav bi morda najraje otrokovo sobo opremili po odraslo, kjer bi bilo v ospredju elegantno in funkcionalno pohištvo klasičnega dizajna, je vseeno bolje, če se preusmerite na barvito sobo z razgibano opremo drznejših oblik.
V malčkovo sobo lahko postavite pograd, pokrit s šotorčkom, v katerem bo mali junak ponoči s pomočjo svetilke listal po pravljicah. Izjemno priljubljene so tudi omarice na kolesih, v katere bo shranjeval svoje najljubše igrače.

 


Ker pa vaš otrok izjemno hitro raste, je najbolje, da se pri nakupovanju pohištva zanj usmerite na serijo elementov, ki vam bodo omogočali, da boste čez nekaj časa lahko le dokupovali elemente znotraj istega stila. V centrih s pohištvom boste tako lahko, na primer, našli posebne previjalne mizice, ki jih boste kasneje s pomočjo snemljivega nastavka spremenili v komodo za oblačila. Priročno, kajneda? Izbirajte tudi med takimi pisalnimi mizami, ki so nastavljive po višini ter na splošno po fleksibilnih kosih pohištva, ki vam bodo omogočali sprotno dodajanje ali odvzemanje elementov. Na ta način se boste na prefinjen način izognili temu, da vam ne bo treba iz leta v leto na novo opremljati sobe vašega malega nadobudneža.


V sobi ustvarite dobre pogoje za razvoj otroka

Zavedati se morate, da bo vaš mali junak lahko popolnoma zgubljen v sobi z visokimi omarami in preveliko posteljo. In da bo le z veliko težavo dosegel svoje priljubljene predmete na visokih policah. Vsekakor si ne bo ravno želel sedeti za mizo, ne da bi vas pri tem moral večkrat na dan prositi, da mu pomagate pri vzpenjanju na stol.


V otroško sobo postavite ergonomsko oblikovano mizico in stol, ki boste malčku povsem zagotavljala ohranjati pravilno držo in nenazadnje še koncentracijo. Naj bo tudi garderobna omarica raje nekoliko manjša, saj boste le na ta način dosegli, da bo otrok pri izbiranju oblačil in drugih sredstev veliko prej postal samostojen in na ta način tudi vam močno olajšal jutranjo rutino.


Otroku kupujte pohištvo in drugo opremo iz naravnih materialov

Ker se v pohištvu, še posebej pa v tistem, ki iz sintetičnih materialov, skriva izjemno veliko število škodljivih snovi, poskrbite, da boste za svojega malčka izbrali pohištvo iz naravnega materiala. Taki materiali so izjemno zdravi in tudi varni.
Z izborom najbolj kakovostnega pohištva iz naravnih materialov boste otroku ponudili najboljšo igro, učenje, zabavo in nenazadnje tudi spanec, ki izjemno pomembno vpliva na njegov razvoj, počutje in zdravje.

V primeru, da želite še kakšen nasvet, ali pa pomoč pri izbiri otroškega pohištva za otroško sobo, nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali telefona 01 5005 194 in z veseljem vam bomo pomagali. 

Skupaj z vami ustvarjamo dom.