Novo šolsko leto se je že pričelo, s tem pa tudi šolske obveznosti vaših otrok.

Večina staršev lahko pritrdi, da otroci prve tedne septembra skozi vrata šole vstopajo z nasmehom na obrazu in polni entuziazma. Nenazadnje se ponovno srečajo s svojimi prijatelji iz šolskih klopi in priznajmo, tudi novega znanja se vsaj potihem veselijo.

img alt=

Bolj kot se leto približuje koncu, vse pogosteje od svojih najmlajših poslušamo pritoževanja, kako veliko se je za učiti in kako naporni postajajo dnevi, preživeti za zidovi šole. Starši v obupu iščemo načine, kako svoje otroke zopet motivirati. Pa ste morda kdaj pomislili na novo otroško pohištvo? Ne? Potem nadaljujte z branjem spodnjih vrstic in razkrili vam bomo skrivnosti, ki bodo vašim otrokom pomagale do veselih učnih uric, vam pa prihranile kar nekaj živcev.

Soba po meri vašega otroka

Ko se odločimo za opremljanje otroške sobe se je potrebno v prvi vrsti zavedati, da mora le ta biti prilagojena potrebam vaših najmlajših družinskih članov. Gre namreč za prostor, kjer se mora otrok počutiti varno in prijetno. To lahko dosežemo le tako, da pri opremljanju upoštevamo tudi njegove želje.

Ob začetku projekta opremljanja otroške sobe lahko hitro ugotovimo, da izbira ustreznega otroškega pohištva ni tako enostavna kot smo si na začetku predstavljali. Le to mora biti kakovostno, trpežno, hkrati pa usklajeno in prijetno na pogled. Otroku mora biti všeč, saj se bo le tako v svoji sobi dobro počutil, posledično pa tudi lažje opravljal svoje šolske obveznosti.

img alt=

Kako torej uskladiti vse zahteve in opremiti sobo po meri vašega otroka? Z nekaj priročnimi nasveti in pravim svetovalcem ob sebi! V največjem spletnem ponudniku pohištva Furnitura smo ob prihajajočem šolskem letu zato za vas pripravili kolekcije modernih otroških sob, ki bodo razveseljevale otroke različnih starosti in okusov - od brezčasnega skandinavskega videza, različnih atraktivnih motivov, pa vse do kultnih pogradov.

Se vam že svita, katero otroško pohištvo bi izbrali? Potem berite dalje!

Priročen vodič - kako do sanjskega otroškega pohištva

Otroci so naše največje bogastvo, zato jim res privoščimo le najboljše. Izkušeni Furniturini svetovalci vam svetujemo, da pred začetkom opremljanja otroške sobe namenite nekaj razmisleka predvsem materialom, iz katerih je narejeno pohištvo. To mora biti zares kakovostno. Ker otroci in kasneje mladostniki v svoji sobi preživijo zelo veliko časa, mora biti soba opremljena z zdravju prijaznim pohištvom. Naši izbrani kosi so zato izdelani iz oplemenitene iverne plošče, mediapana in naravnega lesa, ki nimajo škodljivih vplivov na počutje in zdravje. To pa so hkrati tudi materiali, ki zagotavljajo masivnost in trdnost otroškega pohištva.

Druga zelo pomembna lastnost, ki jo mora imeti vsaka otroška soba, je funkcionalnost. To dosežemo s pravilno izbiro otroškega pohištva in njegovo načrtovano postavitvijo v sam prostor. Vsaka otroška soba mora imeti prostorno omaro za shranjevanje oblačil in drugih osebnih predmetov, kvalitetno in udobno posteljo ter urejen kotiček za igro ali učenje. Primerna otroška pisalna miza in ergonomsko oblikovan otroški pisalni stol bosta vašemu šolarju omogočala učinkovito učenje in opravljanje šolskih obveznosti. Z zanimivimi dodatki za otroško sobo, kot so luči, tabureji, blazine za sproščanje in poličke za shranjevanje stvari, ki otroku veliko pomenijo, pa boste sobo spremenili v čaroben svet, ki se ga bodo tudi čez leta zelo radi spominjali.

img alt=

Če je le mogoče, naj bo tudi otroška soba opremljena trajnostno - izberite otroško pohištvo, ki je kvalitetno in raste skupaj z otrokom. To pomeni, da ga lahko skozi leta, ko malček odrašča, nekoliko prilagodite, spremenite postavitev, vendar še vedno ohranite stilsko dovršenost in uporabnost. Kot odlična rešitev se izkažejo enojni pogradi, kjer lahko prostor pod ležiščem poljubno preuredite. Z začetka ga lahko vaši najmlajši uporabljajo v namen igre, kasneje pa ga s pomočjo pravega pisarniškega pohištva spremenite v udoben učni kotiček.

img alt=

Ne smemo pa pozabiti niti na prave kombinacije barv - te naj bodo svetlih odtenkov, ki prostor optično povečajo in mu dodajo še kako potrebno pozitivno energijo. V kolikor si otrok želi, lahko izbrano steno pobarvate v eno izmed živih barv ali jo okrasite z zanimivimi stenskimi nalepkami, slikami ali plakati. Zgolj prostor v katerem se otroci dobro počutijo, lahko v polni meri služi svojemu namenu - sproščujočem počitku, nepozabni zabavi in produktivnem učenju.

Enostavno do otroškega pohištva

V Salonu pohištva Furnitura se zelo dobro zavedamo, kako pomembna so prav vsa obdobja odraščanja v otrokovem življenju. In prav tako pomembno je tudi okolje v katerem preživijo velik del svojega dneva. In seveda še kako dobro vemo, pred kako težko nalogo ste postavljeni njihovi starši. S skrbno izbranim pohištvom iz naše ponudbe vam zato želimo, kar se da, olajšati delo in vam prihraniti dragoceni čas. Izbrano notranjo opremo za otroško sobo lahko namreč naročite kar iz udobja domačega naslanjača.

Vas skrbi kako? S pomočjo naše utečene in večkrat nagrajene ekipe, ki vam popolnoma brezplačno svetuje in pomaga do pohištva, ki preprosto navduši. Na voljo smo vam preko telefona (070 458 517), lahko pa se nam oglasite preko e-pošte ali kontaktnega obrazca na spletu. Z veseljem si bomo vzeli čas in vam pomagali.

img alt=

V kolikor pa prisegate na bolj osebni pristop, pa smo vam na voljo v ljubljanskem Showroom-u, kjer z vami ob dobri kavi z veseljem pregledamo vse vzorce, materiale in barve, ki se bodo znašli v novi sobi vašega otroka. Naša vrata so vam odprta od ponedeljka do četrtka od 8:00 do 18:00 ter vsak petek od 8:00 do 15:00.

Salon pohištva Furnitura združuje vse, kar sodobna družina potrebuje za kakovostno bivanje - vrhunsko pohištvo, celostna podpora in garantirano najnižje cene na trgu. Zato nam dovolite, da vam pomagamo na poti do vašega sanjskega doma, kjer boste živeli svoje sanje.