Na določeni poti svojega življenja boste morali kupiti pohištvo. Še posebej zahtevna naloga pa je to za vse tiste, ki se z nakupovanjem takšnih izdelkov srečujete prvič. Ravno zato je še toliko pomembneje, da vam na poti pomagajo strokovnjaki. Skoraj vsi trdijo, da je nakup pohištva iz visokokakovostnega lesa ena od najboljših rešitev.


Pohištvo iz vrhunskega lesa namreč ponuja številne prednosti. Ena od bolj praktičnih je na primer ta, da vam kar nekaj časa ne bo potrebno kupovati novega ali pa ga boste koristno uporabljali kar vse življenje. Na žalost pa je izbira najdragocenejših kosov pohištva lahko precej otežkočena. Na eni strani vas ovira omejeni čas, na drugi pa neskončna izbira sicer privlačnega pohištva, ki je cenovno ugodno, toda veliko manj kakovostno.

Tokrat smo za vas pripravili nekaj odličnih nasvetov, ki jih lahko koristno uporabite pri izbiri lesenega pohištva.


1. Najprej temeljiteje spoznajte karakteristike različnih vrst lesa

Če za svoje potrebe želite izbrati najustreznejši kos pohištva, morate dobro poznati pohištvene materiale. Les je torej najboljši material, kadar iščete dolgoročno rešitev. Kljub temu pa obstaja kar nekaj vrst. Večino pohištva iz lesa pa lahko razdelimo v tri osnovne kategorije. To so pohištvo iz trdega lesa, furnirja in ivernih plošč.

Pohištvo iz trdega lesa sodi med visokokakovostno pohištvo in je zato v primerjavi z drugimi vrstami dražje. Kljub temu pa se morate dobro zavedati, da je takšen material izjemno trpežen. To pomeni, da vam lahko odlično služi celo življenje in še generacijam za vami. Ključna prednost pohištva iz takšnega lesa je tudi ta, da se zlahka da obnoviti.

 

Tudi furnir je lahko odlična izbira, saj precej spominja na trdi les. V primerjavi s trdim lesom pa je furnir veliko lažji pa tudi cenovno dostopnejši. Glede na to pa je precej velika verjetnost, da se takšno pohištvo lahko hitreje poškoduje in ga ni kar tako lahko obnoviti oziroma popraviti.

Najcenejše leseno pohištvo je izdelano iz ivernih plošč – gre za mešanico žagovine ter lepila. Na trgu je takšna vrsta pohištva neredko označena kot nizkokakovostno pohištvo.


2. Preverite obdelavo pohištva ter ga dobro preizkusite

Še preden privlačen kos lesenega pohištva zaide v vaš dom, preverite, kako je obdelan. Če se na to ne spoznate ravno najbolje, vam lahko pomaga strokovno podkovani in izkušeni prodajalec. S seboj v salon s pohištvom lahko povabite tudi prijatelje, znance ali sorodnike, ki se na obdelavo lesa dobro spoznajo.


Sicer pa pred nakupom vsak kos pohištva dobro preizkusite. Najverjetneje tudi avtomobila ne kupite, ne da bi se z njim pred nakupom odpeljali vsaj nekaj krogov. Preizkusite na primer, kako se odpirajo vrata omarice. Izvlecite predale pisalne mize. Na takšen način namreč lahko najhitreje vidite in občutite, ali je pohištvo dovolj kakovostno, funkcionalno, praktično.


3. Spoznajte prednosti ročno izdelanega pohištva iz lesa

Ne glede na to, ali kupujete pohištvo iz visokokakovostnega lesa v specializirani prodajalni ali ga naročate po meri pri svojem najljubšem proizvajalcu, vam bo takšno pohištvo odlično služilo. A če se že moramo odločiti, kaj je bolje, je ročno narejeno pohištvo po meri preverjeno najboljša izbira vsakega kupca.

Ena od večjih prednosti ročno izdelanega pohištva po meri je tudi ta, da so takšni kosi pogosto izdelani z veliko večjo pozornostjo do posameznih detajlov. Posledično so manj dovzetni za uničevanje pri vsakodnevni uporabi. Vsekakor pa vam ročno izdelano pohištvo iz lesa daje tudi izjemno veliko možnosti za oblikovanje.

--


Če imate v zvezi z izbiro pohištva iz visokokakovostnega lesa za vaš dom še kakršno koli dodatno vprašanje, vam bomo nanj z veseljem odgovorili. Za pomoč in nasvete smo vam vedno na voljo preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali nas pokličite na 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom!