Čas, ki ga preživite v spalnici, pa je namenjen predvsem kakovostni nočni regeneraciji, ki pa je v prvi vrsti odvisna prav od kakovostne opreme, ki vam zagotavlja vrhunsko udobje. Pri tem še posebej mislimo na ležišče oziroma posteljo, vsekakor pa ne smete pozabiti niti na druge pomembne funkcionalne zahteve, ki vam omogočajo idealno počutje, dobro izkoriščenost prostora in nenazadnje še preprostost uporabe.

 


Izberite pravo posteljo, ležišče ter posteljno dno

V spalnici morate na razpolago imeti prav vse, kar vam bo omogočalo kakovostno regeneracijo, obenem pa tudi sprostitev. To vam v prvi vrsti zagotavljajo dobro izbrana postelja, ležišče in posteljno dno.

Trendovski razvoj opreme za spalnice in tudi za ostale prostore gre v smer, kjer sta zlasti pomembni praktičnost in tudi multifunkcionalnost. V spalnici si to lahko zagotovite s visokotehnološko opremljenostjo, udobjem, modularnostjo, prilagodljivostjo ležišča, s pravo izbiro posteljnega dna in postelje. Izjemno priljubljene so, na primer, postelje iz visokokakovostnega masivnega ter naravnega obdelanega lesa, ki so pogosto kombinirane še s spalnimi sistemi boxspring. Zaželeni so namreč naravni materiali, ki dihajo.


Postelje boxspring

Za postelje boxspring je značilno, da gre za poseben sistem, kjer posteljni pod nadomešča ogrodje z oblazinjenim podpornim jedrom, ki razbremenjuje ter hkrati podpira vaše telo in vam tako omogoča izjemno visoko stopnjo udobja.

 


Postelje boxspring so sestavljene iz podpornega jedra, ležišča ter nadvložka. Kar se tiče samega ležišča, si pri tej vrsti lahko poljubno izberete katero koli vrsto ležišča; lahko celo vodnega. Tovrstne postelje so najpogosteje višje od klasičnih, oblazinjeno je tako posteljno ogrodje kot tudi ležišče samo. Narejene so po meri, zato lahko izbirate med ležišči, ki je najprimernejše za vaše telo.
S posteljami boxspring boste poskrbeli za naravno okolje, saj so narejene iz čiste volne, lateksa, kavčukovca ter iz recikliranih materialov.


Dizajn postelje

Če sledite trendom, ste zagotovo slišali za t. i. dizajn postelje. Tovrstne postelje pridejo do izraza zaradi svoje elegantne in preproste ali pa kompleksne oblike. Izpopolnjene so z najrazličnejšimi materiali, ki so izjemno prijetni na otip, na primer z usnjem, lesom ali tkaninami.
Pri teh posteljah je prednost tudi ta, da ne glede na to, kakšno boste izbrali, majhno ali veliko, nizko ali visoko, baročno ali minimalistično oblikovano vzglavje, prav vedno si boste ustvarili trendovsko podobo spalnice.
Lepotni del teh postelj je torej poudarjeno vzglavje, ki ga lahko po želji spuščate ali pa dvigujete.


Moderna spalnica je multimedijsko opremljena

Moderno je, da se garderobne omare iz spalnice umikajo, zato imate v tem prostoru lahko bistveno več prostora. Nadomestile so jih osvetljene police, vitrine, nizke omarice ali konzolne mizice.

Spalnica je postala tudi multimedijsko opremljena, torej v njej lahko sami ali pa v prijetni družbi poslušate glasbo, igrate igrice, se pogovarjate po spletu itd. Lahko torej trdimo, da spalnice postajajo vse bolj podobne dnevnim sobam. Ravno zaradi tega boste vanjo morali postaviti dovolj dovršeno pohištvo, torej osvetljene police, predalnike, nizke omarice z mehanizmi za odpiranje na dotik.

Moderna oprema za spalnice je tudi vse manj sestavljena iz enotno oblikovanih posameznih kosov pohištva. Sestavljena je namreč iz modulov, ki pa se med seboj ujemajo po videzu, pri čemer pa niso videti prav nič enotni. Estetsko podobo spalnice tako okrepijo različni materiali ali pa zaključna obdelava.


Omare v spalnici naj bodo čim manj opazne

Zadnji trendi na področju opremljanja spalnic vam narekujejo, da morajo biti omare v spalnici čim manj opazne oziroma nevtralnega videza, najbolje, da so kar zlite s stenami.
Priporočamo vam, da posežete kar po vgradnih omarah, ki so v tem hipu ena od najboljših rešitev, saj zavzemajo celotno višino od tal do stropa. Če boste vseeno raje posegali po klasičnih vrstah omar, je najbolje, da so modernega videza in da so sprednje površine enostavno oblikovane in enobarvne. Na ta način boste dosegli bolj diskreten videz omar.


Kaj so garderobne sobe?

V zadnjem času je pri osebah, ki prvič opremljajo svoj dom, izjemno moderno, da v svoj dom postavijo tudi t. i. garderobne sobe, ki so najpogosteje kar del spalnice. Garderobna soba na prvi pogled deluje kot butik z oblačili. Na trgu so vam na voljo večje in manjše različice tovrstnih sob.
Najnovejše vrste spalnic so torej usmerjene k temu, da vam zagotavljajo udoben in prijeten prostor za umik. Čas, ki ga preživite, v njej pa naj bo izkoriščen do potankosti.

V primeru, da želite še kakšen nasvet, ali pa pomoč pri izbiri najbolj udobne spalnice, nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali telefona 01 5005 194 in z veseljem vam bomo pomagali. 

Skupaj z vami ustvarjamo dom.