Otroški pogradi so zlasti poznani po svojih unikatnih sestavih ter po funkcionalnosti, ki je prepojena z estetiko in igrivostjo. S postavitvijo pograda v otroško sobo boste svoje male junake razveselili z razgibano sestavo, pisanimi barvami, večnamenskimi stopnicami in udobjem. Otroški pograd je odlično mesto za spanje in kotiček za igro.

Sicer pa pograd tako in tako velja za enega od najbolj zaželenih otroških kosov pohištva. Izjemno funkcionalen kos pohištva na majhni površini lahko ponudi združitev več ležišč, ki jih mali junaki lahko koristno uporabijo tudi čez dan. A še preden v sobo svojih malčkov postavite takšen kos pohištva, pobrskajte za dobrimi nasveti o nakupu.


Poiščite moderen, funkcionalen in stilsko dovršen otroški pograd

Čeprav je ponudba sodobnega pohištva ogromna, je včasih težko najti primeren kos. To zlasti velja za pograd. Pri iskanju bodite vztrajni in odločni. Poiščite otroški pograd, ki bo moderen, funkcionalen pa tudi stilsko dovršen. Na spletu lahko najdete sila zanimive primerke.

 

Če jih na trgu ne boste našli, lahko fotografijo s spleta nesete proizvajalcu pohištva po meri, ki vam bo z veseljem naredil identičen ali vsaj podoben pograd za vaše male junake.

Nekaj odličnih idej lahko preverite tukaj: https://www.pinterest.com/carter3805/amazing-bunk-beds/.


Velikost pograda prilagodite starosti otroka in prostorski razpoložljivosti

Velikost ležišča v sklopu pograda prilagodite starosti otroka in prostorski razpoložljivosti. Upoštevajte standardne dimenzije za ležišča. Pri izbiri prave velikosti vam bodo najbolje svetovali strokovno podkovani prodajalci v specializiranih trgovinah s pohištvom.


Pod pograd lahko umesite pisalno mizo, udobno sedežno ali vgradno omaro

Praviloma se pod pogradom znajde prostor za še eno ali celo dve ležišči. To se lahko skriva v obliki predala. Odlična rešitev je tudi ta, da pod pograd namestite pisalno mizo, ljubko in udobno sedežno ali vgradno omaro. Prostor prav tako lahko izkoristite za kombiniranje različnih regalov. Na ta način boste dosegli, da bo otrokova soba obenem spalnica, delovna, dnevna soba in ne nazadnje tudi igralnica.


V stopnicah pograda naj se skrivajo predali

Pri pogradu večina malčkov najbolj obožuje stopnice. Te so namenjene za varno dostopanje do zgornjega ležišča. Najbolje pa je, da kupite pograd s stopnicami, v sklopu katerih bo prostor za predale. V njih so lahko urejeno spravljene vse igrače in drugi predmeti.


Izberite pograd s toboganom za še bolj igrivo vzdušje v otroški sobi

V otroško sobico boste s pogradom vnesli še več igrivosti in zabave, če boste izbrali pograd v več mikavnih barvah, z zanimivimi stopnicami in ne nazadnje še s toboganom. Četudi imate doma prostorsko stisko, ki onemogoča razburljivo igranje, bo pograd s toboganom zagotovo rešil marsikatero zagato.


Pri izbiri pograda upoštevajte zahteve za varnost, trdnost in trajnost

Ne nazadnje pa pri izbiri pograda skrb za varnost nikakor ne bo odveč. Pri pogradih preverite zahteve za varnost, trdnost in ne nazadnje še za trajnost izdelka.

V primeru, da želite pomoč pri izbiri pograda za vaše najmlajše, ali pa imate kakšno vprašanje, nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali telefona 01 5005 194 in z veseljem vam bomo pomagali. 

Skupaj z vami ustvarjamo dom.