Molji so pogost problem v garderobnih omarah in največkrat nam uničijo nam najljubše kose oblačil. Če ste na svojem puloverju opazili sledi moljev (drobne luknjice), najprej preglejte še ostala oblačila, saj so se molji najverjetneje lotili tudi teh.  V Salonpohistva.si smo za vas pripravili nekaj nasvetov kako se znebiti moljev v omari v 4-ih preprostih korakih:

1.    Vsa oblačila v omari je potrebno oprati, čeprav ni vidnih znakov moljev.

V kolikor ste opazili drobne luknjice na svojem najlljubšem puloverju, so se molji najverjetneje lotili tudi ostalih oblačil, četudi to ni vidno.

2.    Temeljito počistite omaro.

Dobro posesajte vse kote in špranje ter pobrišite z ustreznim čistilnim sredstvom – primernim za materijal. Poskrbite, da v omari ne bo vlažno, saj to privlači molje, zato jo redno prezračujte.

 

3.    Bolje preventiva kot kurativa!

Pred molji se lahko zaščitite z vrečkami proti moljem, najbolj jih odganja vonj po cedru, pomaga pa tudi sivka, rožmarin in evkalipt.

4.    Pomembno je kako so oblačila shranjena.

Priporočeno je, da jih zložimo glede na tkanine, in sicer materiali, ki zahtevajo več pozornosti (svila, volna, usnje) morajo biti ločeni od materialov, ki so nezahtevni za shranjevanje. Sezonska oblačila naj bodo spravljena v vakuumskih vrečkah, saj tako prihranimo prostor in so zaščitene pred molji in vlago.

Čeprav ste se moljev znebili, pa je morda vseeno čas za novo garderobno omaro! Poglejte si bogato ponudbo garderobnih omar na www.salonpohistva.si/omare. Omare dostavljamo po celotni Sloveniji in Hrvaški samo za 7,79 EUR.