Ljudje kar največ svojega časa preživimo prav v dnevni sobi - bodisi ob gledanju najljubšega filma, branju knjige, počitku ali druženju z družino in prijatelji.

Seveda si zato želimo, da bi ta osrednji prostor našega doma izgledal nadvse prijetno, prav vsak član družine pa bi se v njem počutil udobno in ljubeče.

img alt=

V goreči želji, da bi naša dnevna soba izgledala zares spektakularno, pa pri opremljanju pogosto naredimo kar nekaj napak, ki nas stanejo maksimalnega užitka v bivanju. Ker nam v Furnituri ni vseeno, kako se v svojem domu počutite, vam predstavljamo štiri najpogostejše napake pri urejanju vašega dnevnega prostora. Tako se jim boste lahko izognili v velikem loku in končno izkoristili vse prednosti, ki vam jih ponuja vaša dnevna soba.

Pustite si prost pogled

Ena najpogostejših napak, ki jih lahko ljudje naredimo pri opremljanju dnevne sobe, je zastiranje pogleda. Slednja napaka se največkrat pojavi takrat, ko za svoj dnevni prostor kupujemo posamezne nove elemente ali pa staro pohištvo preselite v novi dom, ki nima enake prostorske razporeditve.

img alt=

Lahko imate zares vrhunsko in moderno pohištvo, pa zaradi napačne postavitve to ne bo ne priročno, ne funkcionalno. Pri opremljanju dnevnega prostora se držite zlatega pravila mojstrov opremljanja: ohranite preglednost. Da boste to dosegli, vam svetujemo, da večje pohištvo postavite ob zid. Izogibajte se nameščanju večjih elementov, kot so stoječe svetilke, sobne rastline in omare ob okna, saj bodo zastirale svetlobo. Ta pa je tista ključna, ki jo v prostoru nujno potrebujete - ne le, da bo prostor optično večji, v svetli dnevni sobi se boste tudi veliko bolje počutili.

Pri Furnituri smo za vas pripravili tudi nekaj idej za postavitev pohištva v dnevni sobi, kar vam bo močno olajšalo samo izbiro in opremljanje tega nadvse pomembnega prostora v vašem domu. Z veseljem pa bomo z vami delili tudi kakšen trik, da bo vaša dnevna zares šik!

Čar prostega gibanja

Vsak izmed nas ima rad prostor, ki mu omogoča neovirano gibanje. Naša hiša ali stanovanje pa sta seveda omejena s štirimi stenami. Naša naloga torej je, da s pravilnim načrtovanjem omogočimo pretočnost in možnost neoviranega gibanja znotraj zidov. Slednje je še toliko bolj pomembno v dnevni sobi, kjer se pogosto na enkrat nahaja vsa družina. Čeprav se dodaten stol, naslanjač ali dodatna mizica zdijo odlična ideja, pa lahko hitro vodijo do prenatrpanosti prostora.

img alt=

Manj je več naj bo vodilo, ki ga upoštevajte pri urejanju. Vaš korak naj bo nemoten, zato izberite tisto dodatno pohištvo in dekor, ki bo vaš prostor sicer dvignil na višji estetski nivo, vendar ne bo rušil funkcionalnosti samega prostora. Kakšen tabure manj ter pametno zasnovana klubska mizica in vaš dnevni prostor bo izgledal zares vrhunsko.

Brez ‘kavča’ pač ne gre

Največja napaka, ki jo po navadi storimo je, da sedežno garnituro pomaknjeno čisto do stene. Morda se sprašujete, zakaj bi to sploh bilo narobe? Kot poznavalci notranjega opremljanja vam zato razkrivamo zelo preprost trik, ki si ga upajte uporabiti. S tem ko boste sedežno garnituro pomaknili le dobrih 30 centimetrov od zida, bo vaša dnevna soba postala optično globlja.

img alt=

Zelo pomembna je tudi izbira pravilne velikosti vaše sedežne. Vaša naloga je, da v roke vzamete meter in izmerite prostor. V veliko pomoč je lahko tudi fotografija vaše dnevne sobe. Mi pa vam bomo nato pomagali izbrati ustrezen model tega priljubljenega pohištva.

Rdeča nit v prostoru

Tudi najbolj kreativni in oblikovno odprti ljudje vam bodo znali povedati, da kombiniranje različnih oblikovnih stilov med seboj nikakor ne bo funkcioniralo. Tako kot v življenju, se tudi pri urejanju doma držite rdeče niti, saj boste v nasprotnem primeru dobili pravo pohištveno zmešnjavo.

img alt=

Če prisegate na moderni stil, potem za svojo dnevno sobo izberite pohištvo, ki sledi zapovedim sodobnega sloga. Ta temelji predvsem na minimalizmu. Ljubitelji domačnosti izberite nežne lesene tone in tople barve oblazinjenega pohištva. Ljubitelji razkošja pa boste pri nas vedno naleteli na zares prefinjeno in dih jemajočo notranjo opremo.

img alt=

Z našo pomočjo se izognite napakam pri opremljanju

Pri Furnituri smo za vas pripravili odlične nasvete, s pomočjo katerih bo vaša dnevna soba zares zablestela. Kot največji slovenski spletni ponudnik pohištva, vam omogočamo, da si izbrano notranjo opremo ogledate kar na naši spletni strani, kjer jo lahko tudi naročite. Ob tem pa morda dobite tudi svežo zamisel, kako boste pohištvo umestili v prostor. Svojim strankam zato zagotavljamo vrhunsko svetovalno podporo, s pomočjo katere boste prihranili veliko svojega dragocenega časa. Prav ste prebrali - do kakovostnega pohištva po najnižjih cenah lahko sedaj pridete z zgolj nekaj kliki.

Prav vsak član Furniturine ekipe se trudi, da zadovolji vse vaše želje. Stopite v stik z nami in skupaj bomo našli rešitev, ki bo v vaš dom prinesla dodatno svežino in edinstven dizajn. Kontaktirate nas lahko preko telefona (070 458 517), e-pošte ali kontaktnega obrazca.

Z veseljem pa vas spoznamo tudi v živo in se o vseh vaših vprašanjih pogovorimo ob aromatični kavi. Pričakujemo vas v Showroom-u v Ljubljani, od ponedeljka do četrtka od 8:00 do 18:00 ter vsak petek od 8:00 do 15:00. Za vas imamo pripravljene vzorce blaga in pohištva, ki bo kraljevalo tudi v vaši dnevni sobi.