Svojim hišnim gostom že tako in tako poskušate ustreči v največji možni meri. Trudite se, da je na mizi dovolj dobre pijače in jedače, v prostoru pa odlična klima za prijeten klepet. Toda vaši gostje tu in tam pri vas želijo tudi prenočiti, še posebej, če so k vam na obisk prišli iz oddaljenega kraja ali celo druge države. Morda je soba, ki ste jo namenili posebej za goste, v tem hipu še nedodelana ali pa si je želite na čim učinkovitejši način predrugačiti, mogoče tudi prenoviti. Če menite, da za to potrebujete ogromne količine denarja, se motite. Že z nekaj povsem preprostimi triki sobo za goste lahko prelevite v mikavni prostor, kamor bi za trenutek želel pobegniti prav vsak.

Želite izvedeti kako? Vsekakor! V Furnituri – trgovini z vrhunskim pohištvom – ne skrbimo samo za to, da k vam domov pride pohištvo po zadnjih modnih trendih ali po vaših merah, temveč tudi za odlične nasvete, ki jih lahko izjemno dobro izkoristiti v prid svojega domačega zavetja.

 

1. Sobo za goste najprej preizkusite sami

Kako bi lahko najhitreje ugotovili, kakšen učinek bo soba za goste imela na vaše obiskovalce? Odgovor je sila preprost. V njej najprej kar sami preživite nekaj noči in hitro vam bo jasno, ali je to dovolj udoben prostor za nočni počitek pa tudi sicer za prijetno bivanje. Posebno pozorni bodite na kakovost ležišča, razsvetljavo in tudi na to, ali ima obiskovalec na dosegu primeren kos pohištva, kamor bo lahko za določen čas shranil svoje osebne stvari.
Če že po prvi noči ugotovite, da ste se zbudili utrujeni, brez energije, je to znak za prenovo oziroma za preureditev sobe za goste.


2. Največjo mero pozornosti namenite ležišču

Največja napaka je, da stare vzmetnice navadno nameščamo prav v sobo za goste. Če je vzmetnica še dovolj uporabna, vsekakor s tem ni nič narobe. Starih, obrabljenih vzmetnic pa tja ne nameščajte, saj si najverjetneje tudi sami ne bi želeli spati na njih.
Poskrbite torej za učinkovito vzmetnico, ki izjemno vpliva na kakovost in mirnost spanja. Če morate kupiti novo, priporočamo nakup tradicionalne vzmetnice s srednjo trdoto. Ta vas ne bo stala veliko denarja, obenem pa boste gostom omogočili miren in udoben spanec.


3. Poskrbite za odlično posteljnino

Kakovostna vzmetnica je samo eden od ključnih dejavnikov za odličen spanec vašega gosta. Če ležišča ne opremite s kakovostno posteljnino – blazino, odejo, rjuho …, še tako kakovostna vzmetnica ne bo pomagala do želenega učinka. Najboljša izbira so bombažne rjuhe, srednje trde blazine, pregrinjalo ali odeja, prav tako iz naravnih materialov. V sobi imejte vedno na voljo še nekaj dodatnih odej. Postelja naj bo torej čim bolj udobna in prijetna.


4. Na obe strani postelje postavite nočno omarico

Veliko ljudi pred spanjem rado kaj dobrega prebere. Nočna omarica ob postelji je zato še toliko pomembnejša izbira. Na obe strani postelje postavite nočno omarico ali manjšo mizico. Na vsak kos pohištva dodajte dovolj visoko svetilko, ki pomaga povezati neusklajene kose pohištva.
V sobi za goste naj bo tudi dovolj velika garderobna omara, opremljena z obešalniki in funkcionalnimi kljukicami, kamor gost po tuširanju lahko obesi mokro brisačo ali pa mu kljukica služi za obešanje jakne, torbe ali česa podobnega. Ne pozabite preveriti, ali je gostu na dosegu roke še vtičnica, s katero si bo na primer pomagal pri polnjenju svojega mobilnega aparata. Če vtičnice ni na dosegu roke, v sobi namestite primerno dolg podaljšek.


5. V sobo namestite stropni ali namizni ventilator

Primerna temperatura zraka v prostoru je zagotovo ključna za počutje obiskovalca, prav tako pomembno vpliva na učinkovitost spanja. Če v sobi niste namestili stropnega ventilatorja, poskrbite vsaj za namiznega.


6. V sobo dodajte košaro z najnujnejšimi pripomočki

V sobi za goste ne sme manjkati košara, v kateri bodo najnujnejši pripomočki, na primer nekaj steklenic sveže vode, prigrizek, losjon, zobna ščetka in še druga potrebna sredstva.
V kot sobe postavite še koš za smeti, kamor bo gost lahko odlagal smeti.

Ko je soba za goste vrhunsko zasnovana, z veliko boljšim občutkom obiskovalca peljete vanjo. Po prvi noči ga ne pozabite vprašati, kako je spal, ali je bilo vse v redu, bi kaj spremenil ter podobno. Odziv gosta upoštevajte, čeprav bo morda negativen. S tem boste odpravili še zadnje pomanjkljivosti.

--


Vam lahko pri tem pomagamo tudi mi? Če se vam je torej v tem hipu porodilo še kakršno koli vprašanje v povezavi z opremljanjem sobe za goste, nam pišite preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali nas pokličite na 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom!