Legendarni stol Rex je luč sveta ugledal v 50. letih 20. stoletja. S svojim izjemnim udobjem in uporabnostjo se je priljubil številnim uporabnikom po celem svetu. Avtor tovrstnega kosa pohištva je arhitekt in profesor Niko Kralj, ki je za svoje delo prejel številna mednarodna priznanja ter nagrade.

Stoli Rex torej že leta kraljujejo v številnih sobah in pisarnah. Veljajo za vrhunski dosežek slovenskega oblikovanja v industriji. Oče slavnega stola je s svojo inovacijo povsem osvojil svet, stol pa povzdignil v kultni izdelek. Posledično je tovrstni kos pohištva postal bestseller industrijskega oblikovanja ter must have predmet vseh oseb, ki so dizajnersko osveščeni.

Tudi pri nas v Furnituri prisegamo na samo na vrhunsko pohištvo, zato lahko tudi v naši ponudbi najdete tovrstne legendarne stole: https://www.salonpohistva.si/rex-stol-vec-barv.


Stoli Rex veljajo za šolski primer razvoja industrijskega pohištva

Stoli Rex so se pričeli rojevati v obdobju, ko je v tovarni Stol pričelo zmanjkovati kakovostnega lesa za proizvodnjo stolov, ki so izdelani in krivljenega lesa iz masive. Posledično so pričeli iskati možnost za uporabo manj kakovostnega lesa. V tem času so se pojavili novi materiali – vezan les, pa tudi nove tehnologije. Slednje so zagotavljale krivljenje vezanega lesa. Za stole Rex torej lahko brez pomislekov trdimo, da so šolski primer razvoja industrijskega pohištva.

Stol Rex kot statusni simbol slovenskih intelektualcev

Neredko pa lahko slišimo, da so stoli Rex simbol naših intelektualcev. So izjemno funkcionalni, tehnično pa tudi estetsko dovršeni. Blagovna znamka zadovoljuje tako družbeno potrebo kot tudi individualno željo po vrhunsko zasnovanih izdelkih. Ravno s tem pa so zagotovo izpolnjeni vsi pogoji za uspešen produkt.


V blagovno znamko Rex je vloženo veliko energije ter elana

Stol Rex mora biti obujen kot prepoznaven slovenski izdelek. Ravno zato blagovna znamka v izdelovanje tega kosa pohištva vlaga zelo veliko mero energije pa tudi elana. Obenem vseskozi išče možnosti za razvoj ter za izpopolnitev svoje kolekcije. V tem hipu na trgu lahko izbirate med Rex stoli, fotelji, gugalniki ter počivalniki. Različni modeli Rexa zagotavljajo aplikacije v različne prostore ter za različne namene.


Rex stol v različnih barvnih odtenkih

V Furnituri vam ponujamo stol Rex v različnih barvah. Primeren je za vsak prostor in vsak dom. Stol je lahek, samo z enim prijemom ga preprosto zložite ter odnesete ven na vrt ali teraso. Je zelo udoben in ergonomsko zasnovan z naslonjali za roke. Odlično se ujame tudi z drugimi deli pohištva.
Izbirate lahko med barvo hrasta in črnega hrasta. Njegova višina je 83 centimetrov, širina 56 centimetrov, globina 63 centimetrov ter višina sedeža 44,5 centimetra.

--


Če želite, da vam pri izbiri stolov Rex pomagamo mi, smo vam vedno na voljo preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali nas pokličite na 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom!