Sedežna garnitura predstavlja osrednji element dnevnega prostora in je obenem središče druženja. Kakovostna garnitura zagotavlja udoben počitek, s katerim si »napolnimo baterije« za nove vsakodnevne izzive.

Kako izbrati ustrezno sedežno garnituro?

Nakup sedežne garniture je dolgoročna naložba, zato je pred nakupom dobro premisliti o več dejavnikih, ki vplivajo na njeno funkcionalnost in življenjsko dobo. Kako torej izbrati za vas najbolj ustrezno sedežno?

Preden se lotite nakupa, dobro premislite o prostorskih kapacitetah in postavitvi dnevne sobe. Nato izberite velikost, obliko (oblika črke L, U), materiale in barvo sedežne garniture. Pri tem pa imejte v mislih tudi dodatne funkcije, ki omogočajo shranjevanje in druge prilagoditve. Poskrbite, da bo vaša nova sedežna tisto, kar ste iskali.

nakup sedežne garniture

Izmerite prostor, kamor želite postaviti sedežno garnituro

Pred nakupom natančno izmerite prostor, kamor želite postaviti sedežno garnituro. Od velikosti prostora je namreč v veliki meri odvisna postavitev le-te. Odlična ideja je izris tlorisa prostora, kar bo pripomoglo k bolj jasni predstavi. Za manjše dnevne sobe izberite kavče z ležiščem — odlična izbira so dvosedi. Če pa imate na voljo dovolj prostora, razmislite o kotni sedežni garnituri ali kombinaciji fotelja z dvosedi ali trosedi.

Določite velikost, obliko in postavitev sedežne garniture

Garnitura mora omogočati dovolj prostora za sedenje, obenem pa ne sme zapolniti celotne dnevne sobe, saj s tem optično zmanjša prostor.

ob nakupu sedežne garniture izberite tudi primerno mizico za dnevno sobo

O postavitvi pohištvenih elementov je smiselno premisliti še pred nakupom garniture. Splošno pravilo določa, da mora biti kavč obrnjen proti osrednji točki prostora. Klasična postavitev kavča je tik ob steni. Če želite, da prostor »zadiha«, morate kavč nekoliko odmakniti od stene, prehodni prostor pa lahko dekorirate s svetilkami, rastlinami ali klubsko mizico. Odlična pregrada med prostori so kotne garniture, ki ne sodijo nujno v kot. Pri izbiri bodite pozorni tudi na višino naslonjala – za klasično višino stropa so priporočljivi nizki modeli, saj s tem preprečite videz natrpanosti.

makupovanje moderne sedežne garniture: kotne sedežne garniture, usnjene sedežne garniture ali sedežne garniture z ležiščem

Izberite material in barvo garniture

Izbira kakovostnih materialov in primerno vzdrževanje poskrbita za trpežnost in ohranjenost vaše sedežne garniture. Sedežne garniture iz kakovostne tkanine zdržijo od 7 do 15 let, in se na dolgi rok najbolje obnesejo. Garniture iz tkanin (poliester, poliuretan, vlakna) so prijetne na otip, enostavne za vzdrževanje ter omogočajo telesu da diha, tako da je sedenje na njih udobno v vseh letnih časih. Sedežne iz umetnega usnja pa slovijo po elegantnem videzu, ter so enostavne za čiščenje.

Pri oblazinjenem pohištvu lahko izbirate med različnimi barvami in vzorci materialov. Barva ključno vpliva na videz prostora, zato se je načeloma bolje odločiti za naravne barve in minimalistične vzorce.

Barvnim stenam se najbolj podajo garniture nevtralnih barv (odtenki sive, rjave, bež), ki so med drugim primerne tudi za prostore z belimi stenami. V dnevne sobe z belimi stenami pa se podajo predvsem živahni, pisani odtenki. Več o tem, kako izbrati barvo za sedežno garnituro, boste izvedeli v prispevku.

Po želji lahko sedežne okrasimo z okrasnimi blazinami, odejami ali dnevni prostor popestrimo z drugimi dodatki za dnevno sobo.

Po izkušnjo v Showroom

Ker je nakup sedežne garniture dolgoročna naložba, je pred nakupom priporočljiv ogled v živo. Iz tega razloga Furnitura ponuja Showroom, kjer so vam na voljo dodatne storitve. Tam si lahko ogledate razstavljeno sedežno garnituro Notie, za ogled pa so vam na voljo tudi določeni vzorci materialov (tkanina, umetna usnja) sedežnih garnitur, ki bodo pripomogli k ustrezni izbiri. Prav tako so vam pri Furnituri na voljo svetovalci, ki vam bodo ob dilemah pomagali z usmeritvami pri izbiri pohištva. Prav tako nudijo 3D izrise prostorov ter načrt izbire pohištva. Tako bo nakup v Showroom-u ali preko spleta cenovno ugodnejši, saj zagotavlja nižje cene kot nakup pri večjih fizičnih trgovcih.

 podajanje napotkov za nakup sedežne garniture

--

V primeru, da želite še kakšen nasvet, ali pa brezplačno pomoč pri izbiri ustrezne garniture, smo vam vedno na voljo preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si in na telefonski številki 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom!