Ustrezna pisarniška oprema je ključnega pomena za dobro počutje in kakovostno opravljeno delo. Čeprav je večji poudarek na opremljanju drugih prostorov, je smiselno dodatno pozornost nameniti tudi pisarni, kjer vsakodnevno preživimo vsaj osem ur. Delovni prostor mora biti urejen in smiselno opremljen, saj s tem omogoča ustrezno gibanje in produktivno delo.

Poskrbite, da bo vaša pisarna prijetna in udobna, s tem pa bo vaše delo dobro opravljeno. Dovolite uspehom prosto pot s pisarniško opremo. V prispevku razkrivamo, na kaj je potrebno biti pozoren pri nakupu pisarniške opreme ter kako izbrati pravo pisarniško pohištvo. Da boste zares uživali v delovnem okolju, upoštevajte dejavnike navedene v nadaljevanju.

Pisarniška oprema za celotno pisarno: pisarniška miza, pisarniški stol, tiskalnik, omare, predalnik

Pisarniška oprema, kot nepogrešljiv element vaše pisarne

Zaradi povečanih obremenitev na delovnem mestu in prisiljene nepravilne drže se vsak izmed nas prej ali slej sooči s stresom in bolečinami v hrbtenici ali vratu. Da boste lažje prenesli pritiske in vse, kar spada zraven, optimizirajte svoj prostor za sedeče delo. Z izbiro prilagojenega in zdravju ugodnega pohištva se boste med delom počutili bolje.

Ustrezna oprema za pisarno je vse, kar potrebujete, da bo vaša pisarna uporabna. Med najbolj osnovno opremo sodijo miza za pisarno, pisarniški stoli, predalnik za pisarno, pisarniške omare ter druga oprema za pisarne, kot sta na primer računalnik in tiskalnik.

Kako izbrati opremo za pisarno?

Da bo delo potekalo nemoteno in produktivno, pričakajte v pisarni ali svojem domačem prostoru primerno delovno vzdušje in povečajte svojo produktivnost s pravilno izbiro in razporeditvijo pisarniškega pohištva. Kako pa izbrati pravega?

Pri izbiri je potrebno upoštevati kriterije, kot so udobje, kakovost materialov, združljivost pisarniške opreme ter lastne želje in potrebe. Koraki, ki bodo pripomogli k pravilni izbiri domačega pisarniškega pohištva za sanjsko domačo pisarno, so:

Opremite pisarno z novo ali rabljeno pisarniško opremo - amortizacija

Določite pravilne dimenzije oz. velikost pisarne

Pred nakupom opreme za pisarne izdelajte tloris prostora. S pomočjo risbe boste lažje predvideli in načrtovali postavitev prostora, ki ga želite opremiti. Za to morate sprva določiti prostorske kapacitete, s čimer boste dobili boljšo predstavo o slogu in velikosti pohištva, ki se mora prilegati pisarni. Izberite pisarniško opremo, ki se bo prilegalo drugemu pohištvu in zagotovilo dovolj prostora za gibanje. Pri tem se lahko odločate med kosi različnih oblik in velikosti. Po potrebi prostor opremite tudi z akustičnimi stenami.

Poiščite zanesljivega prodajalca pisarniške opreme

Pohištvo za pisarne lahko kupite v fizični trgovini ali ga naročite po spletu. Prednosti spletnega nakupa so ugodne cene, hiter in zanesljiv nakup. Furnitura je eden najbolj zanesljivih trgovcev s pestro izbiro kakovostnih izdelkov. O tem pričajo številne nagrade in nazivi, ki jih je osvojil v letih 2014 in 2015, ko je bil imenovan za najbolj zanesljivega trgovca, kar trikrat pa je bila Furnitura spletni trgovec leta (2012, 2013, 2018). V našem Showroomu na Letališki 32j v Ljubljani si lahko v živo ogledate izbrano pisarniško pohištvo in drugo opremo za pisarne. Slednji je za obiskovalce odprt od ponedeljka do četrtka (8:00—18:00) in vsak petek (8:00—15:00). Za lažjo izbiro se obrnite na naše svetovalce, ki so dosegljivi po telefonu (070 458 517), e-pošti (prodaja@salonpohistva.si) in preko kontaktnega obrazca.

Opremljanje pisarne - nakup opreme za pisarno - pisarniška oprema (pohištvo) v akciji

Zagotovite funkcionalnost in udobje

Pisarniška oprema mora biti nadvse praktična in uporabniku prijazna. Seveda imajo veliko vlogo tudi kakovostni materiali, ki poskrbijo za trdnost in vzdržljivost opreme. Pred nakupom se prepričajte, da pohištvo ustreza vašim delovnim zahtevam. Pri tem imejte v mislih predstavo prostora in polic, kar bo v pomoč pri celotni postavitvi in opremljanju. Poskrbite, da se bo pohištvo, ki ga boste izbrali, podalo v vašo pisarno.

Dolgotrajno sedenje za delovno mizo povzroča bolečine v hrbtenici, vratu in ledvenem predelu. Vzrok se skriva v prisiljeni in nepravilni drži. Več ur sedenja dnevno z leti povzroča težave s hrbtenico. Udobno pisarniško pohištvo je tisto, ki vam bo pomagalo ohranjati dobro počutje in delovno kondicijo ter zagotoviti zdravo telesno držo. S pomočjo ustrezno in ergonomsko oblikovanih pisarniških stolov boste zmanjšali tveganje za poškodbe, kot so zdrs diskov, vnetje ramenskega predela, bolečine v vratu, ramenih in hrbtu. Prioriteta nakupa pisarniškega pohištva sta udobje in funkcionalnost. Zato je še toliko bolj pomembno, da izberete kakovostne in predvsem uporabne pisarniške predalnike in omare, pisarniške mize in stole ter drugo opremo in pripomočke, s katerimi boste organizirali vašo pisarno.

Izberite material in barvo opreme za pisarno

Ker je nakup pohištva dolgoročna naložba, izberite kakovostne, vzdržljive in obvladljive materiale. Priporočljivo je izbrati tkanino pisarniškega stola, ki omogoča udobje v vseh letnih časih. Premislite tudi o pogostosti uporabe. V primeru, da pohištvo uporabljate bolj pogosto, izberite takšnega, ki ponuja višjo kakovost, v nasprotnem primeru pa se lahko odločite za cenovno ugodnejšo varianto. Poleg vidika uporabnosti ne pozabite tudi na estetski vidik. Videz vaše opreme definirajo barve in materiali, zato ne pozabite na vizualno privlačnost, ki spremeni celotno podobo pisarne. Pohištvo naj bo usklajeno z drugimi dekorji. Izbirajte med različnimi stili svetlih mat barv pa vse do sodobnih dizajnov.

Moderna in poceni pisarniška oprema ljubljana

Preučite pomembnost pisarniškega stola

Se tudi vi sprašujete, zakaj je izbira kakovostnega stola tako pomembna?

Udobje in opora telesu

Za udobje med delom poskrbijo kakovostni pisarniški ali direktorski stoli, ki zagotavljajo oporo vratu, ledvenem predelu hrbta ter s penastim ali drugimi mehkimi polnili vaši hrbtenici zagotavljajo maksimalno udobje. Prilagojeni stoli razbremenjujejo vretenca in preprečujejo nastanek poškodb hrbtenice, ki so posledica dolgotrajnega sedenja.

Prednosti Furniturinih pisarniških stolov:

- Ergonomska oblika zagotavlja oporo hrbtenici in nudi udobje med sedenjem.

- Spodbujajo vzravnano držo in zmanjšajo bolečine v vratu, hrbtu in predelu ramen.

- Vrtljivi stoli povečajo prekrvavitev ledvenega dela in izboljšajo koncentracijo ter počutje med delom.

- Vrtljivost, visoko hrbtišče, dvižni mehanizmi in nastavljivost po višini omogočajo prijetno sedenje.

- Za kakovost poskrbijo razni materiali, ki dihajo, na primer mrežasta tkanina, ki obenem skrbi za dolgoletno ohranjenost.

- Podloženost in oblazinjenost nudita več udobja in moderen videz.

- Modne oblike, raznolike barvne palete in različni materiali polepšajo videz vaše pisarne.

- Kakovostni stoli po dostopnih cenah.

- Široka ponudba pisarniških, direktorskih, konferenčnih in računalniških stolov.

Zmanjšajte raven stresa in si zagotovite udobje! Izbirajte med najbolj priljubljenimi pisarniškimi stoli.

Ergonomska prilagojenost pisarniškega pohištva

Dober stol omogoča gibanje medenice, obenem uravnoteži telo in glavo ter tudi med sedenjem poskrbi za krepitev mišic. Prepustite se veliki Furniturini izbiri ergonomskega pisarniškega pohištva priznanih proizvajalcev, kjer je poleg estetskega videza poskrbljeno tudi za dobro počutje po večurnem delu.

Oprema za pisarne: miza za pisarno, stoli za pisarno, predalnik za pisarno

Določite ceno pisarniške opreme

Pred opremljanjem pisarne načrtujte svoj proračun in se ga dosledno držite. To bo preprečilo impulzivno nakupovanje ter vam pomagalo določiti razumno ceno pisarniške opreme. Izberite cenovno ustrezno opremo za pisarno in se pozanimajte o stroških dostave in montaže. Prav tako poskrbite, da boste kupili tisto, kar ste si zadali in se osredotočite zgolj na to.

Zagotovite si kakovostne izdelke po cenah, ki so »denarnici prijazne«. Za svoj denar z nakupom prek spleta dobite več, saj imate na voljo akcijske cene in boljši vpogled v ponudbo, ki je na voljo. Furnitura pa poleg tega nudi 100 % najnižje cene.

Če ste se tudi vi odločili ustvariti svojo domačo pisarno, obiščite spletno stran Furniture in ne spreglejte bogate ponudbe pisarniškega pohištva. Tam vas čaka bogata izbira pisarniške opreme ter odprodaja eksponatov.

--

V primeru, da želite še kakšen nasvet, ali pa brezplačno pomoč pri izbiri pisarniškega pohištva, smo vam vedno na voljo preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si in na telefonski številki 070 458 517.

Skupaj z vami ustvarjamo dom!