Najbolj zagnani ste se morda že seznanili z najnovejšimi pohištvenimi trendi. A še vedno je več kot dovolj časa, da se vsi tisti, ki se še niste, seznanite z njimi ter v svoj dom vnesete letošnjo piko na i. Če letos načrtujete prenovo prostorov, zamenjavo pohištva ali selitev, bodo novi trendi v vaše domovanje brez dvoma vnesli pridih sodobnosti in topline – oba sta namreč na letošnjem seznamu!

img alt=

Moderno, zaobljeno in barvito!

Letos so še posebej priljubljene in iskane modernistične zaobljene linije pohištva, ki hkrati omogočajo sodoben in prijeten videz, s katerim bo dom videti še bolj domač. Letošnja zapoved je: Drzno, a ne kričeče in s tem morda celo moteče. Odličen primer zadnjih trendov predstavlja na primer dnevna soba Radda Nica z osvetlitvijo.

img alt=

Leto 2023 vključuje vrnitev nekoliko drznejših barvnih odtenkov, naravnih kamnitih površin oziroma površin v kamnitem videzu. Raztegljiva miza Arosa je čudovit primer trendovske elegance, ki se ponaša z videzom belega marmorja z zlatimi žilami.

img alt=

Sicer pa naravni in zemeljski toni, ki so zadnja leta izredno priljubljeni, še vedno ostajajo trend, saj je potreba ljudi po vrnitvi nazaj k naravi vsako leto izrazitejša. To se pozna tudi na področju opreme stanovanj oziroma domov. Tudi siva barva in topli pastelni odtenki bodo še vedno navduševali. Nevtralna izbira je res izbira brez tveganja. Z različnimi bolj živimi dekorativnimi elementi pa jo je brez težav mogoče popestriti.

Kakšen je v letu 2023 trend na področju kuhinj?

Na področju kuhinj se trend usmerja predvsem na pravilno izbiro barve. Ta naj bo nevtralna ali topla. Tudi dvobarvne kuhinje so letos v trendu, prav tako različno kombiniranje materialov med seboj – na primer les in kamen.

img alt=

Še vedno pa naj bosta pri izbiri nove kuhinje vodilo funkcionalnost in kakovost. Primer odlične izbire predstavljajo čudovite sodobne kuhinje Jela, ki so narejene iz odličnih nemških materialov in imajo dolgo življenjsko dobo zaradi premišljene zasnove, kakovostne izdelave ter funkcij, ki olajšajo vsakodnevno uporabo. Kuhinji Infinity in Invictus sta dobra primera popolne združitve funkcionalnosti najvišje stopnje ter trendov za leto 2023.

Letošnji trend za opremo dnevnih sob

Letošnja zapoved na področju dnevnih sob je: Neskončna toplina in udobje brez primere! To se najlažje doseže z ustreznim izborom sedežne garniture oziroma naslonjača, fotelja ali počivalnika. V letu 2023 so v dnevnem prostoru najbolj priljubljeni topli, globoki in nevtralni odtenki, ki s pravilno postavitvijo posameznega pohištva in dekoracije (blazine, preproge itd.) povečujejo občutek varnosti, sproščenosti in udobja.

img alt=

Dnevna soba letošnjega leta se mora kar najbolj prilegati potrebam in željam svojih uporabnikov ter – če je le mogoče – združevati možnost opravljanja različnih sproščujočih dejavnosti, na primer branja, meditiranja, počivanja, druženja, pitja popoldanskih napitkov, kratkočasenja s sodobno tehnologijo in drugih aktivnosti. Skratka: Dnevna soba naj bo večnamenska in napolnjena s stvarmi, ki jih imamo radi ter nam vzbujajo prijeten občutek! Najhitreje je dnevni prostor mogoče trendovsko opremiti z eno od teh kolekcij sodobnih dnevnih sob.

Kaj pa spalnica v letu 2023?

Spalnice, ki sledijo najnovejšim trendom, so letos v videzu lesa oziroma v kombinaciji z njim. Še posebej priljubljena sta oreh in hrast. Tudi za spalnico velja vodilo: Toplina, toplina in še enkrat toplina! Mehke linije, tople barve, prijetni vzorci … Posebej priljubljeni bodo letos v spalnem delu doma vsi rdečkasti odtenki – od rožnate, do višnjevo rdeče, lahko tudi v terakota barvi.

Spalnica naj bo zasnovana tako, da vsebuje razkošno ter udobno posteljo po izbiri – leseno, oblazinjeno ali boxspring posteljo, prostorno garderobno omaro ter nepogrešljivi nočni omarici. Po želji je vanjo mogoče namestiti tudi drugo pohištvo, a je pri tem potrebno paziti, da ne pride do zasičenosti. Spalnica mora ves čas dihati. Tudi letos!

Glede dekorja pa naj v letošnjem letu opremljene spalnice vsebujejo pridih gozda ali druge naravne pokrajine, ki človeku približa naravo. To je mogoče storiti z različnimi tapetami, stenskimi nalepkami ali klasičnim slikami oziroma fotografijami, lahko pa tudi z namestitvijo različnih rastlin.

img alt=

Krasen primer kakovostne trendovske spalnice predstavlja estetsko dovršena spalnica Kalla Avis, ki ji je z nekaj detajli mogoče dodati še personalizirano piko na i.

Nakup modernega pohištva varno, hitro in ugodno kar preko spleta

Nakup najsodobnejšega kakovostnega pohištva ter dodatkov za dom, pisarno in vrt lahko povsem hitro in brez skrbi opravite kar iz domačega udobja, in sicer na spletni strani prve spletne trgovine pohištva v Sloveniji, ki jo imamo prav mi: Salon pohištva Furnitura! Naše strokovno usposobljeno osebje vam bo pred nakupom svetovalo preko telefona (070 458 517), e-naslova (prodaja@slanopohistva.si) ali v živo v showroomu v BTC-ju v Ljubljani (Letališka cesta 32J), kjer si nekatere izdelke, materiale, vzorce in kataloge pred nakupom lahko ekskluzivno tudi ogledate.

img alt=

Naša prednost so garantirano najnižje cene, a ne za voljo kakovosti. Poleg tega pa vam nudimo mnoge redne ter občasne ugodnosti, kot so na primer obročno odplačevanje, možnost vračila izdelka v roku 365 dni, pogoste akcijske ponudbe, hitra dobava, pogosto brezplačna dostava in še kaj.

K nam lahko vedno pridete po odgovore, nasvete, mnenja in ideje, kadar je govora o načrtovanju, opremljanju ali urejanju doma, pisarne ali vrta. Naši strokovno podkovani svetovalci in svetovalke bodo za vas z veseljem poiskali najboljšo rešitev, ki bo hkrati tudi trendovska. Pa še enkrat srečno, zdravo in ustvarjalno!