Izbira pravega pohištva, ki bo dom spremenilo v prijeten in funkcionalen bivalni prostor, še zdaleč ni najbolj enostavna naloga.

Izbrani pohištveni kosi morajo namreč izpolnjevati različne zahteve, ki kot celota delujejo smiselno in vredno naziva vrhunska notranja oprema. Poleg kakovostnih materialov, praktičnih uporabniških rešitev in cenovne dostopnosti, vam morajo biti izbrani kosi tudi všeč, ti pa se morajo med seboj povezovati v smiselno celoto.

Toda kakšno je sploh pravo pohištvo za vaš dom? Je to morda oprema, ki sledi vsem najnovejšim trendom s področja notranjega opremljanja ali klasični, s tujko ‘evergreen’ kosi, ki s svojim brezčasnim izgledom nikoli ne gredo iz mode? Enoznačen odgovor na to vprašanje ni znan nobenemu strokovnjaku za opremljanje in pohištvo, čisto vsak pa vam bo znal povedati, da se pravi odgovor skriva v vas samih. Vas zanima, kako poiskati rešitev za večno dilemo med trendi in tradicionalnim? Nadaljujte z branjem!

Vaš življenjski slog - vodilo pri izbiri pohištva.

Glavno vodilo pri izbiri pohištva za vaš dom naj bo vedno vaš način življenja, navade in vsakodnevna rutina. Verjetno ste že kdaj slišali, da notranje opreme nikoli ne izbirajte na podlagi tega, kar ste videli pri prijateljih na obisku? Slednje še kako velja, saj oprema, ki v nekem domu odlično funkcionira, v drugem mogoče ne bo dosegla želenega učinka. Razlog za to je lahko drugačna prostorska razporeditev, ki ji določena pohištvena oprema ne ustreza, bistvena razlika pri načinu življenja (4-članska družina na primer potrebuje popolnoma drugače urejeno kuhinjo, kot samska oseba ali par, ki kuha le ob vikendih ali prostih dnevih) ali pa gre preprosto za drugačen stil, na katerega sicer prisegate. Čeprav se tista mizica futurističnega izgleda odlično poda v prijateljevo dnevno sobo udarnih sivih in belih barv, pa lahko po njenem (impulzivnem) nakupu hitro ugotovite, da ta nikakor ne sodi v vaš z nežnimi zemeljskimi toni in s pohištvom mehkih linij opremljen prostor.

Pravega odgovora, katero pohištvo je najbolj primerno za vaš dom, ni. Rešitev namreč predstavljate vi, oziroma natančneje vaše bivanjske potrebe, dojemanje pojma funkcionalnosti ter priljubljen stil. Če ste bolj naklonjeni sodobnemu slogu, potem raje izberite moderno pohištvo, ki ga odlikujejo jasne, čiste linije, udarne barve ali barvne kombinacije ter domiselne uporabniške rešitve. V kolikor prisegate na tradicionalen in klasičen izgled, pa vam svetujemo nakup pohištva brezčasnega videza. Ta se lahko pohvali z vedno atraktivnimi kombinacijami lesa, nežnimi zemeljskimi toni in detajli, ki celotnemu videzu dodajo piko na i.

Trio, brez katerega ne gre

Čeprav je za popoln dom pomemben čisto vsak prostor, pa med tiste najbolj ključne nedvomno sodijo kuhinja, spalnica in dnevna soba. V njih namreč preživimo največ časa, pripravljamo hranljive obroke, se prehranjujemo in si privoščimo sproščujoč spanec, ki nas napolni z novo energijo. Zato je še toliko bolj pomembno, da jih opremimo kar se da uporabno, udobno in nam všečno.

V Furnituri, prvem slovenskem spletnem ponudniku kakovostnega pohištva po dostopni ceni, postavljamo vrhunsko uporabniško izkušnjo in zadovoljstvo strank na prvo mesto. Zato smo v svojo pestro ponudbo izjemne notranje opreme vključili pohištvo različnih slogovnih lastnosti, materialov in rešitev, ki navdušijo različno zahtevne uporabnike z različnimi potrebami bivanja. Kaj lahko torej pričakujete od pohištva v naši ponudbi?

Dnevna soba - osrčje vsakega doma

Prostor, kjer ljudje preživimo zares veliko časa je dnevna soba. Prav vsi jo uporabljamo za udoben počitek in sproščanje po napornem dnevu, ob ogledu priljubljenega filma ali ob prebiranju napete knjige. Družina se v njej lahko druži ob igranju družabnih iger ter hkratnemu spletanju medsebojnih vezi, zaljubljen par si privošči romantičen večer, nekateri pa v domači dnevni sobi prirejajo tudi prijateljska srečanja in zabavna druženja. Zakaj torej tega posebnega mesta vašega doma ne bi opremili popolnoma po vaših željah?

Ko kupujete dnevno sobo je izjemno pomembno, da izbirate med kakovostnimi elementi, ki so dovolj trpežni in trajnostni. Nihče si ne želi celotnega pohištva menjati vsako leto, zato se osredotočite na izbiro ustreznih materialov, ki brez težav zagotavljajo večletno uporabo.

V naši ponudbi boste našli najrazličnejše kolekcije dnevnih sob, primernih za vse okuse. Izbirate lahko med modernejšim pohištvom, ki ga ponuja dnevna soba Ibiza. Če prisegate na sodobnejši dizajn, potem vas bodo navdušili tudi beli in sivi odtenki v (dnevna soba Stockholm). Pohištvo temnejših barv je odlična izbira tudi za družine z majhnimi otroki. Slednji se raje odločajo za pohištvo v mat videzu (dnevna soba Lucy), ki v zadnjem času predvsem iz praktičnih razlogov nadomešča visoki sijaj.

Si želite v svojem domu doseči učinek domačnosti in topline? Potem vam nedvomno svetujemo nakup elementov za dnevno sobo klasičnega videza(dnevna soba Radda Tara). Izbirate lahko med belo in sivo barvo, kateri popestrijo leseni detajli. Če se navdušujete nad videzom lesa pa se lahko odločite za dnevno sobo z elementi, ki so po večini v videzu tega priljubljenega materiala (dnevna soba Talin).

Kuhajte z ljubeznijo

Ste vedeli, da ljudje veliko raje pripravljamo jedi v kuhinji, ki nam je všeč in je izdelana po naših željah in glede na naše potrebe? Ker so doma pripravljeni in uravnoteženi obroki tisti, ki kar najbolj prispevajo k boljšemu zdravju, nakupu kuhinje posvetite dovolj časa in tehtnega premisleka. Za pomoč pri nakupu lahko obiščete naš pohištveni salon na Letališki 32J v Ljubljani. Naši izkušeni svetovalci vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri ustreznih elementov in pohištva, ki bo zadovoljil vse vaše potrebe. Brezplačno bomo za vas izdelali tudi 3D izris, da si boste vašo novo kuhinjo lahko še lažje predstavljali. Če si želite uporabne, hkrati pa tudi privlačne kuhinje, potem je ustrezno načrtovanje in premišljena izbira opreme ključnega pomena. Tako naj osebe, ki veliko kuhajo in pečejo, v kuhinjo vključijo več pulta, ki zagotavlja dodatno delovno površino, velike družine pa naj izberejo prostorne omare in dovolj velike predalnike. Vse bolj priljubljeni so visoki izvlečni elementi, ki nudijo dodaten prostor za shranjevanje in se tako izkažejo kot izredno uporabni.

Izbiro kuhinjskega pohištva je potrebno prilagoditi velikosti prostora, inštalacijam ter poziciji oken in vrat. Za večje prostore so primerne kotne L-kuhinje (kotna kuhinja Jela Tara), še nekoliko bolj prostorne U-kuhinje ali modeli z otokom (kuhinja Jela Modern). Če ste omejeni s prostorom in si želite estetsko dovršene kuhinje, priporočamo nakup blok kuhinje, na primer linijske kuhinje Jela Highline.

Popolnoma po svojih željah pa si lahko pri kuhinjah Jela izberete barvno kombinacijo, posamezne elemente, postavitev, dizajn in vso potrebno dodatno opremo, ki vam bo olajšala delo in bo vašo kuhinjo spremenila v oazo dobrih okusov. Če prisegate na klasiko, vas bo zagotovo navdušila kuhinja rustikalnega videza Evergreen, medtem ko bo ljubitelje minimalizma prepričala kuhinja Riva. Ko govorimo o eleganci, ne moremo mimo naših brezročajnih kuhinj, kot sta modela Invictus in Infinity, vrhunskega proizvajalca Jela. Tovrstne kuhinje so danes še posebej priljubljene, saj vsi elementi med seboj delujejo zelo sinhrono povezani. Poleg tega so enostavni za vzdrževanje, uporabniki pa se navdušujejo tudi nad sistemom za mehko zapiranje, ki preprečuje prehitro obrabo elementov.

Za sladke sanje

Nobena skrivnosti ni, da kvaliteten spanec vpliva na naše zdravje in dobro počutje. Poleg ustreznega ležišča, k slednjemu prispeva tudi ustrezno pohištvo. Ta mora na vas delovati pomirjujoče, zato pri Furnituri zagovarjamo dejstvo, da sledite svojemu okusu.

Med bolj priljubljene spalnice iz naše ponudbe sodijo tiste, ki s svojim videzom na uporabnika vplivajo sproščujoče, poleg tega pa zagotavljajo praktične uporabniške rešitve, kot je dovolj prostora za shranjevanje. Med našimi bolj prodajanimi modeli se tako znajde spalnica Vera v kombinaciji svetlo sivega in temno sivega bora, ki želen učinek doseže z nežnimi barvnimi kombinacijami, mehkimi linijami in zmagovalno kombinacijo z lesom. Če prisegate na bolj temne barve, pa se odločite za spalnico Galant. Še en biser za ljubitelje klasike predstavljata spalnica Evora in spalnica Kalla Tara.

Za razliko od klasičnega sloga, pa moderne spalnice združujejo minimalističen dizajn, ravne linije, praktične rešitve za prihranek prostora in privlačne barvne kombinacije. Omenimo naj spalnico Hektor, spalnico Beta, ki vam nudi zares veliko prostora za shranjevanje ter spalnico Invictus, ki pooseblja izjemno eleganco in dovršen dizajn.

Harmonija v vašem domu

Ne glede na to, kako boste opremili svoj dom, se zavedajte, da harmonijo v njem ustvarjate vi in vaša družina. Pri opremljanju zato, poleg upoštevanja nekaterih uporabnih pravil, sledite svojemu slogu. Ostanite zvesti sami sebi, saj boste na koncu le na tak način zares zadovoljni s končnim rezultatom.

Pri doseganju harmonije in popolnosti v vašem domu vam z veseljem pomagamo v našem večkrat nagrajenem salonu pohištva. Z večletnimi izkušnjami in znanjem s področja notranjega opremljanja, bomo našli idealno pot med vašimi željami in možnostmi, ki jih ponuja sam prostor. Ker cenimo vaše zaupanje in se zavedamo, kako visoko vrednost vam predstavlja dom, se bomo pri svojem delu maksimalno potrudili.

Za pomoč smo vam na voljo na telefonski številki 070 458 517, e-mail naslovu prodaja@salonpohistva.si ali preko spletnega obrazca. Z veseljem pa vas pričakujemo tudi v našem salonu na Letališki 32J, od ponedeljka do četrtka od 8:00 do 18:00 in vsak petek od 8:00 do 15:00.