Toplina prazničnega doma je nekaj, kar se rado opeva, in nekaj, kar si vsi želimo, a vendarle ne gre za nekaj samoumevnega.

Prijetno vzdušje, harmonija odnosov, urejeni in skrbno okrašeni prostori, omamne vonjave prazničnih dobrot in tisti zadovoljen občutek v srcu – vse to potrebuje naše sodelovanje in aktivnost, da je lahko uresničeno. Vsak dan, ne le prazniki, so lahko priložnost, da si polepšamo bivalno okolje in poskrbimo, da se imamo dobro, če ne kar najbolje. Harmonija doma v najširšem smislu je najlepše darilo, ki si ga lahko podarimo ob vstopu v novo leto, pa tudi sicer.

img alt=

Kje se začne harmonija?

Nekateri pravijo, da se harmonijo gradi od zunaj navznoter, drugi pa ravno obratno. V resnici je vseeno, glavno je, da smo harmonijo doma pripravljeni soustvariti tudi sami. Nam, ki smo zaljubljeni v čudovit in urejen dom, je vsekakor najlažje začeti od zunaj, kar priporočamo tudi vam. Pravzaprav je med grajenjem zunanje harmonije, ki jo prinaša usklajen dom, mogoče tudi navznoter kaj urediti, kajti praznično urejanje doma prinese tudi čas za povezovanje družinskih članov oziroma prijateljev, usklajevanje drugačnih pogledov ter tudi nekakšno meditacijo, ki se pogosto kar sama od sebe zgodi med pospravljanjem, čiščenjem in urejanjem doma.

Dva napotka za praznično okraševanje doma

Okusi so različni, tudi kar se dekoriranja doma tiče, a nekateri napotki so univerzalni. Tukaj gre predvsem na dva načeli. Eno je »manj je več«, drugo pa »rdeča nit«.

img alt=

Vsekakor dom, ki kar buhti od okraskov, lučk in drugih prazničnih predmetov, ne (z)more pri tem ohraniti harmonije ter občutka miru, prej v dom vnese nemir, kaotičnost in s tem nelagodje. Prav tako ni v prazničnem domu pravega občutka povezanosti, če okrasje med seboj ni usklajeno oziroma če celotnega videza prazničnega doma ne spremlja t. i. rdeča nit. Tako kot je pri izbiri posameznega pohištva, pa naj gre za kuhinjo, dnevno sobo, spalnico ali kak drug prostor, pomembna barvna shema, tako je tudi pred prazničnem okraševanju doma pomembno, da izberemo, kateri barvi bomo sledili. Priporoča se izbira do treh barv, s tem da je ena od njih prevladujoča – na primer priljubljena zlata ali rdeča.

Kako praznično urediti posamezen prostor?

Najbolje je prazničnih dih vnesti samo v določene prostore, saj le tako ne bo prišlo do občutka zasičenosti. Kateri prostor oziroma prostore torej okrasiti? Odgovor je preprost! Tiste, kjer se podnevi največ zadržujete. Običajno sta to dnevna soba in jedilnica, otrokom pa to predstavlja otroška soba.

img alt=

Dnevna soba je največkrat tudi prostor, kjer stoji božično drevo, včasih tudi jaslice, zato naj bo to prostor, kjer si vseeno lahko daste nekaj duška z okraševanjem oziroma preurejanjem prostora v praznične namene. Klubsko mizico lahko popestrite s novoletno ikebano, na zavese – če jih imate – lahko namestite zanimivo LED-osvetlitev, na sedežno garnituro pa namestite tematske vzglavnike z zimskimi motivi. V dnevni sobi se ne sme pozabiti nameniti nekaj prostora tudi vsem darilom, ki jih bodo vaši dobri možje pripravili za najdražje, ter za vsa tista, s katerimi boste obdarovani vi.

V jedilnici poskrbite, da bodo vedno na voljo prtički s prazničnimi motivi, na mizo pa lahko namestite adventni venček s štirimi svečami, s katerimi boste lažje sledili, koliko tednov je še do božiča. Res lep običaj predstavlja tudi sejanje božičnega žita, ki ga lahko v jedilnici postavite na okensko polico ali kam drugam. Tudi otroci bodo prav radi sodelovali pri sejanju in opazovanju, kako raste.

img alt=

V otroški sobi okraševanje v čim večji meri prepustite otrokom. Naj spletejo verige iz papirja in jih obesijo čez strop, naj izrežejo papirnate snežinke ter jih nalepijo na okna … Pustite jim, naj si svojo sobo praznično uredijo čimbolj po svoje, saj bodo tako začutili, da so videni in da so tudi njihove želje upoštevane. V otroški sobi jim lahko namestite doma izdelan ali kupljen adventni koledar, da bodo praznični dnevi še bolj polni pričakovanja, radosti, veselja in prijetnih presenečenj!

Vhodu namenite posebno pozornost

Ker vhod – pa naj gre za hišo ali stanovanje – predstavlja prvi stik z domom, mu je smiselno nameniti posebno pozornost. Naj vi, družinski člani in obiski že na vhodu vidijo ter začutijo dobrodošlico, da jih znotraj vašega doma časa prijetna energija in praznična harmonija. Pogosto se ravno zaradi tega na vhodnih vratih pojavljajo čudoviti novoletni venčki, ki jim letos lahko dodate še kak prazničen napis ali lepo misel. Sicer pa je idej, kako okrasiti vhod, toliko, kolikor je ljudi.

img alt=

Kam po praznične nasvete in čudovito pohištvo za dom?

Na spletu lahko v vaši spletni trgovini Salona pohištva Furnitura najhitreje in po odličnih cenah kupite izjemno kakovostno in moderno pohištvo za dom, pisarno in vrt. Brez dvoma smo zaupanja vredni, saj smo čisto prvi spletni trgovec pohištva v Sloveniji, na kar smo še posebej ponosni. Mnogo odličnih rešitev glede opremljanja doma najdete na našem redno osveženem blogu, sicer pa vam je za informacije glede naše ponudbe in uporabne nasvete vedno na voljo naša strokovno usposobljena ekipa, ki jo lahko pokličete na telefonsko številko: 070 517 458, ji pišete na e-naslov: prodaja@salonpohistva.si ali jo kar obiščete v našem Showroomu v BTC-ju v Ljubljani, kjer si pred nakupom lahko nekatere naše izdelke, materiale ter kataloge ogledate tudi v živo!

img alt=

Nakupi na naši spletni strani prinašajo mnoge prednosti, kot so obročno odplačevanje brez obresti, možnost vračila izdelkov, pogoste akcijske ponudbe, hitra dobava in ekspres dostava ter druge privlačne ugodnosti. Tudi v prazničnem času vam bomo nemoteno na voljo in prav radi bomo še posebej v tem prazničnem času z vami in za vas poiskali najboljše in najlepše rešitve za vaš dom.