Danes se ljudje že zelo dobro zavedamo, da je kakovosten spanec pogojen z dobro in posamezniku prilagojeno vzmetnico.

Njena naloga je, da telo med spanjem podpira na vseh ključnih točkah in nam tako zagotavlja, da se v novo jutro zbudimo kot prerojeni. Tega pomembnega dejstva o ležiščih se zavedamo tudi v Furnituri, zato smo za vas pripravili pester spalni program, ki vključuje odličen nabor kakovostnih in cenovno dostopnih vzmetnic Perfect Matras

img alt=

Vstajate na levo nogo?

Raziskave kažejo, da je najpogostejši vzrok za slab spanec prav dotrajano ali napačno izbrano ležišče. Ste vedeli, da bi ga morali zamenjati na vsakih sedem let? Razlog za to so najpogosteje dotrajan material zaradi pogoste uporabe, vzdrževanje čistoče in higiene, ter slabša opora telesu.

Vendar pa stara vzmetnica ni edini razlog, da ljudje zjutraj vstajajo na levo nogo. Kot eden največjih ponudnikov pohištva v Sloveniji opažamo, da k statistiki slabega spanca bistveno pripomorejo napačno izbrana ležišča, ki ne nudijo dovolj opore in stabilnosti med spanjem.

img alt=

V primeru, da se zjutraj zbujate nenaspani, togi in z bolečinami je najverjetneje nastopil čas, da zamenjate svoje dotrajano ležišče. Pri tem vam svetujemo, da se obrnete na strokovnjake in z njihovo pomočjo izberete vzmetnico, ki se bo popolnoma prilagodila vašemu telesu. Za pomoč pri nakupu in brezplačno svetovanje nas lahko pokličete po telefonu na številko 070 458 517, nam pišete na e-mail prodaja@salonpohistva.si ali preko kontaktnega obrazca na spletu. Določene vzmetnice pa lahko preizkusite tudi v našem Showroom-u v Ljubljani, od ponedeljka do četrtka od 8:00 do 18:00 ter vsak petek od 8:00 do 15:00.

Kaj vam ponujajo vzmetnice Perfect Matras?

Vzmetnice naših babic so bile navadno sestavljene iz nekaj blaga, vzmeti in pene, na njih pa je spalo več generacij (najverjetneje v naših otroških letih tudi vsi mi). Sodoben asortima ležišč je seveda veliko bogatejši, različni modeli pa so prilagojeni posameznikom z različnimi (spalnimi) potrebami in željami. Pestro ponudbo kakovostnih in cenovno dostopnih ležišč različnih vrst vam nudi tudi proizvajalec Perfect Matras. V nadaljevanju vam predstavljamo različne kategorije, ki so tako iz strokovnega vidika kot tudi mnenja zadovoljnih uporabnikov več kot odlična izbira za sproščujoč nočni počitek.

Klasične vzmetnice

Klasična ali bonnel vzmetnica je vzmetnica z žičnim jedrom in kot taka najbolj podobna tisti, ki so jo uporabljale že naše predhodne generacije (Vzmetnica Perfect Evergreen). Današnji modeli so seveda nekoliko bolj dodelani, odlikuje pa jih preizkušena tehnologija z bonnel vzmetmi, ki nudijo nadvse kvalitetno spanje. Pri tej vrsti vzmetnic gre za sistem vzmeti, ki so med seboj povezane s spiralno žico tako, da tvorijo togo jedro. Rezultat tega je nekoliko trša vzmetnica, primerna za ljudi, ki spijo na hrbtu ali trebuhu.

img alt=

Žepkaste vzmetnice

Vzmetnice z žepkastim vzmetenjem nudijo najboljše prilagajanje telesu, poleg tega pa so tudi zračne. Najboljša izbira je kvalitetna žepkasta vzmetnica v kombinaciji z lateksom (vzmetnica z lateksom Perfect Relax) ali s spominsko peno (vzmetnica Perfect Comfort - All seasons). Klasična vzmetnica je primerna za nezahtevne uporabnike in načeloma vsebuje poliuretansko peno (vzmetnica Perfect life). V kolikor želite nekoliko tršo varianto pa velja za odlično izbiro naš najbolj prodajan model s kokosom, to je vzmetnica Cocolife. Žepkasta ležišča Perfect Matras so med uporabniki še toliko bolj priljubljene, saj vam nudijo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno.

img alt=

Vzmetnice s kokosom

Vzmetnice s kokosom nudijo še boljšo oporo telesu, saj plast kokosa vzmetnico dodatno učvrsti. Na voljo so vam tako modeli s klasičnimi Bonnel vzmetmi kot tisti z modernim žepkastim vzmetenjem. Trdota teh ležišč se giblje med srednje trdimi do trdimi ležišči. Izbirate lahko med tistimi s klasično poliuretansko peno in žepkastim vzmetenjem (vzmetnica Cocolife), poliuretansko peno in Bonnel vzmetenjem (vzmetnica s kokosom Maxen) ter visoko elastično HR peno (vzmetnica s kokosom Aunar).

img alt=

Lateks vzmetnice

Lateks ležišča veljajo za ena bolj kvalitetnih na tržišču, za njih pa se odločajo tisti, ki si želijo zares vrhunski spanec. Pri tej vrsti vzmetnic je zgornja plast sestavljena iz kvalitetnega in zračnega lateksa, pod njo pa se nahaja jedro, ki se od modela do modela razlikuje. V Furnituri vam svetujemo nakup vzmetnice z žepkastim jedrom in zgornjo plastjo lateksa vzmetnica z lateksom Perfect Relax, ki se lahko pohvali s kar 7 conami, ki nudijo vso potrebno oporo vašemu telesu med nočnim počitkom.

img alt=

Nasvet naših strokovnjakov

Naj bo izbrana vzmetnica še tako kakovostna, če ta ni prilagojena vam, spanje na njej ne bo prineslo želenega učinka. Čeprav pogosto slišimo, da so trše vzmetnice boljše, temu v praksi ni tako. Za vas ustrezna vzmetnica je tista, na kateri boste dobro spali celo noč. Zato je pomembno, da izberete pravo trdoto. Če ste lažji od 75 kg se odločite za mehkejši ali srednje trdi model). V kolikor je vaša teža med 75 in 90 kg lahko izbirate med srednje trdimi in tršimi vzmetnicami, medtem ko za ljudi težje od 90 kg predlagamo trde ali dodatno ojačane vzmetnice (žepkasta vzmetnica Puremulti+ za močnejše).

img alt=

Poletje je čas za obdarovanje

Odličen spanec, ki vas napolni z energijo, pa ni odvisen zgolj od vzmetnice. Vse več strokovnjakov poudarja pomen kakovostnega vzglavnika, ki nedvomno vpliva na to, kako spočiti se boste zbudili v nov dan. V Furnituri vam ponujamo tudi pester nabor vzglavnikov, ki skrbijo za pravilen položaj glave in ramenskega obroča v ležečem položaju.

Ko sanje postanejo resničnost

Kakovost vašega bivanja je v našem salonu na prvem mestu. Kot večkrat nagrajen ponudnik pohištva nam je na prvem mestu ustvarjanje uporabnikom prijaznih rešitev. Pomagamo vam pri skrbnem opremljanju vašega doma, pri tem pa nismo pozabili na vaš počitek in sprostitev. Vabimo vas, da si ogledate naš pester spalni program in se prepričate o dejstvu, da pri nas sanje postanejo resničnost.