Poletje je težko pričakovano tudi zaradi sezone piknikov, ki se selijo iz dneva v dan iz vrta na vrt!

Prijetna sončna klima, čudovit vrtni ambient v objemu doma ter dobra družba so del formule vsakega piknika, ki še dolgo po tem, ko mine, ostane v spominu. Poleg odličnih veščin žar kuharskega mojstra je izredno pomembno, kakšno opremo za žar imamo ter kako funkcionalno in udobno hkrati nam uspe pripraviti prostor za zunanje druženje, pa naj gre za vrt ali teraso ali balkon.

img alt=

Kako organizirati najboljši piknik?

Najboljši piknik daleč naokoli zahteva kar nekaj priprav, vsaj če želimo, da bomo na njem zadovoljni vsi – povabljeni in gostitelj. Glavne točke oziroma vprašanja organizacije običajno so:

1. Kje imeti piknik? Na vrtu, terasi, na balkonu ali kje drugje?

2. Koliko ljudi bo povabljenih? Od tega je odvisno marsikaj. Večje število gostov povečuje kompleksnost organizacije, kar se tiče prostora, priprave hrane ter števila tistih, ki sodelujejo pri njegovi pripravi.

3. Kakšno hrano pripraviti, da se zadovolji vse okuse ter načine prehranjevanja? V tem času se poleg klasičnega mesnega žara na piknikih pečejo tudi druge gurmanske specialitete – zelenjava, sir, tofu, ribe ter celo sadje.

img alt=

Kaj na pikniku ne sme manjkati?

Poleg udobja za goste, ki vključuje udobno vrtno opremo z ležalniki ali klasično vrtno garnituro, je potrebno pomisliti tudi na vse druge pomembne podrobnosti. Na primer na razgradljiv jedilni pribor, papirnate krožnike, kozarce, serviete in papirnate slamice, poleg tega pa nikakor ne smemo pozabiti, da za dober piknik ni ravno vseeno, kakšno opremo in pripomočke uporablja žar chef. Dobro je tudi vedeti, da so za peko zunaj še vedno najbolj iskane in cenjene litoželezne posode in žar plošče ter Fe plošče, za katere je značilno, da so narejene iz ognjeodporne kotlovske pločevine.

img alt=

Najboljša hrana je pripravljena na ognju

Pravijo, da je najboljša, najokusnejša in najbolj zdrava hrana pripravljena na ognju. To so vedeli že naši predniki pred več kot 400.000 leti. Zato žar piknik združuje starodavno ter sodobno pripravo hrane hkrati, kar je včasih lahko tudi dober izgovor za še en piknik več, čemur zagotovo nihče ne bo oporekal.

Ker je na tržišču veliko različic žarov, je dobro, da pred nakupom svojega »najboljšega vrtnega prijatelja« razmislimo, kakšen žar želimo – plinskega ali takšnega na oglje? Če ne veste, kakšnega in zakaj prav takega, si lahko preberete nekaj naših dodatnih nasvetov, s pomočjo katerih boste zagotovo našli najboljšo rešitev.

Plinski žari so odlična izbira zaradi več razlogov

Plinski žari so res hvalevreden pripomoček, saj so zaradi svoje premičnosti izjemno praktični. To v primerjavi s peko v zunanjem kaminu ali na odprtem ognju omogoča kakovost druženja in pripravljenih jedi tudi v primeru, kadar nam jo zagode vreme.

Na voljo so v različnih oblikah in kombinacijah: namizni, samostoječi, takšni, ki imajo zraven tudi kuhalnik, z litoželezno ali Fe ploščo, z dvema kuhalnikoma, z dvema ploščama ali dvema gorilnikoma in pokrovom – kakovostne izbire je res veliko!

img alt=

Brez udobja vrtnih garnitur in ležalnikov na pikniku ne gre

Ob besedi piknik običajno najprej pomislimo na hrano, takoj zatem pa na druženje in sprostitev. Da se bo družba na pikniku lahko res udobno namestila, po zaužitju hrane pa še bolj sprostila, je pomembno, da je prostor za piknik smiselno, praktično in lepo opremljen. Celostno rešitev za vsak vrt ali teraso predstavlja skrbno izbrana vrtna garnitura. Na voljo so rešitve za manjše in večje zunanje prostore, tako da vsak lahko najde pravo zase in svoje potrebe.

Za popolno sprostitev z najljubšo pijačo v roki pa v prijetnem ambientu poskrbi udobje vrtnega ležalnika. Dobro je, če je na piknik prostoru prisoten vsaj eden, tako da je kraljevsko uživanje le omogočeno.

img alt=

Na pikniku nikar ne pozabite nase!

Kadar ste organizator ali gostitelj piknika prav vi, ne naredite napake mnogih, ki med zabavo kar pozabijo nase. Čeprav ste zaposleni s pripravo hrane, pečenjem in strežbo, si med vsem vzemite čas tudi zase. V miru poklepetajte in pojete svoj obrok ali pa si energijo na hitro naberite na kratkem oddihu na udobnem ležalniku. Največkrat nam pravo uživanje za pikniku v naši organizaciji in izvedbi omogoča prav dobra predpriprava opreme, pripomočkov ter hrane in pijače. Če je treba, brez zadržkov prosite za pomoč – še bolje pa je, da svojega žar-pomočnika preventivno določite že prej!

Izkoristite popust do konca junija

Do konca junija so izbrani žari znižani za 10-odstotkov! Pohitite z nakupom svojega in pričnite s piknik sezono še bolj veselo!

img alt=

Odličen nakup pripomočkov za piknik varno in hitro kar preko spleta

Svoj nakup opreme za žar, vrtnega ter drugega pohištva lahko vedno zanesljivo, varno in hitro opravite kar iz domačega udobja na spletni strani Salona pohištva Furnitura, kjer vam bomo pred nakupom svetovali preko telefona ali v živo v Showroomu v ljubljanskem BTC-ju. V Furnituri se lahko pohvalimo s tem, da smo edini spletni trgovec pohištvene opreme, ki vam v živo nudi možnost brezplačnega strokovnega svetovanja.

Naša prednost so garantirano najnižje cene, a ne za voljo kakovosti! Največja potrditev, da delamo dobro, so zadovoljne stranke, ki se k nam vedno rade vračajo.

img alt=

K nam lahko vedno pridete po odgovore, nasvete, mnenja in ideje, kadar je govora o urejanju doma, pisarne, vrta ali terase. Naši strokovno podkovani svetovalci in svetovalke bodo za vas z veseljem poiskali najboljšo rešitev! Kontaktirate nas lahko preko kontaktnega obrazca, lahko pa nam pišete na e-naslov: prodaja@salonpohistva.si ali nas pokličite na telefonsko številko 070 458 517.

Zdaj pa z žarom v očeh po nov žar – in naj se sezona piknika glasno in slastno prične!