17. marca obeležujemo svetovni dan spanja in tudi letos bo ta minil v duhu ozaveščanja o izjemnemu pomenu tega nočnega opravila.

Dejstvo je, da spimo prav vsi, vprašanje pa je, ali je naš spanec zadosten in dovolj kakovosten? Podatki namreč kažejo, da so problemi s spanjem globalne narave, pripisujemo pa jim premalo pomena. Z začetka nam neprespane noči prinesejo jutranjo slabo voljo, temne podočnjake in obraz brez nasmeška. Vendar pa lahko slednje hitro preraste v zdravstvene probleme večjih razsežnosti.

Ljudje, ki dalj časa slabo spijo, se slej ko prej začnejo soočati z nervozo, anksioznostjo, slabšo koncentracijo in nestrpnostjo. Nezadosten in nekakovosten nočni počitek pa po raziskavah vodi tudi do hormonskega neravnovesja, povečuje možnost za nastanek delovnih in prometnih nesreč, debelosti, srčnih obolenj ter depresije.

img alt=

Kvaliteto bivanja na prvo mesto postavljamo tudi v Furnituri. Ker se zelo dobro zavedamo pomena kvalitetnega spanca, smo za vas pripravili vrhunski spalni program, ki vključuje vso potrebno pohištvo za spalnico, trpežne postelje, sodobno zasnovana ležišča in vso dodatno opremo, kot so nadvložki, odeje in vzglavniki.

Ker pa lahko za kvaliteto svojega spanca največ naredite le vi sami, vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj priročnih nasvetov, s pomočjo katerih se boste zjutraj spet zbujali kot prerojeni.

Rezultati, ki nam dajo misliti

Dejstvo je, da je prav reden 8-urni spanec temelj, na katerem lahko uspešno zgradimo svoje zdravje in kvaliteto svojega življenja. Ker pa svoje spalne navade prenašamo tudi na svoje otroke je čas, da v svoji spalnici uvedemo korenite spremembe in tako končno stopimo na pot do dostojnega spanca.

img alt=

Čeprav se o tej temi zares veliko govori in splošno znanje iz leta v leto narašča, pa po rezultatih raziskav zgolj 54% Slovencev spi 7 ur ali več, preostanek pa jih spi celo manj od priporočljivih 7 ur na noč.

Med glavne razloge za nemiren potek noči in pogosto prebujanje zagotovo sodi uporaba elektronskih naprav tik pred spanjem. Svetloba, ki jo oddajajo ekrani povzroča izjemno močno stimulacijo naših možgan, ki se posledično ne morejo umiriti. Namesto po telefonu ali televizijskem daljincu zato raje posezite po dobri knjigi ali se odločite za katero drugo aktivnost.

Investirajte v svoj spanec

Ljudje najpogosteje želimo prihraniti tam, kjer je to najmanj primerno. Generalno gledano Slovenci spanju namenjamo zelo malo pozornosti - še zdaleč ne take, kot bi si jo zaslužil.

Ste vedeli, da povprečni državljan Slovenije v svoje osebno vozilo vsako leto investira kar 4.100 eur? Marsikdo izmed vas si bo mislil, nič nenavadnega - dva velika letna servisa, menjava gum, manjša popravila in registracija, pa se hitro nabere. Toda ali ste kdaj pomislili, koliko ste pripravljeni investirati v kvalitetno ležišče? Zaskrbljujoče dejstvo je, da je v povprečju ta vložek zgolj 11 eur letno! Nekateri svoje vzmetnice ne zamenjajo niti po desetletni uporabi, ko je ta lahko celo škodljiva za zdravje. Če temu prištejemo še dejstvo, da v avtu prebijemo zgolj 1 % dneva, prespimo pa kar 33 % dneva, se lahko nad sabo kar malo zamislimo.

img alt=

V našem salonu že vrsto let pomagamo ljudem pri opremljanju doma in iz prve roke vam lahko povemo, da večina strank najbolj tarna prav nad svojo spalnico. Naša ekipa je zato staknila glave, zbrala številne koristne informacije ter nasvete in tako je nastal naš pester spalni program.

Ponosni smo, da smo uspeli sestaviti kolekcije spalnic, ki zadovoljijo potrebam najrazličnejših uporabnikov. Našo notranjo opremo zaznamujejo kakovostni materiali, atraktivni dizajni, sodobne rešitve in priročna funkcionalnost. Proizvajalci pohištva iz naše ponudbe se trudijo združiti domiselne ideje, ki vam bistveno olajšajo vsakdanjik. Vaša naloga je, da se odločite za investicijo v svoj spanec ter dobro in zdravo počutje - za vse ostalo pa bomo poskrbeli mi.

Ekskluzivno za vas - vzmetnice mebloJOGI

Ko je govora o kvalitetnem spancu nikakor ne moremo mimo dobrega ležišča. V Furnituri smo še posebej ponosni na naše vzmetnice vrhunskega proizvajalca mebloJOGI, ki se pri izdelavi le teh opira na znanstvene raziskave, ki so skozi leta pripeljala do spoznanja, kako se lahko ljudje končno učinkovito naspimo.

img alt=

V našem salonu vas čakajo ležišča iz ekskluzivne linije Relax. Gre za izredno dovršene modele, ki jih to vodilno podjetje izdeluje izključno za naš salon pohištva. Ker pa vaš dober spanec tako zelo cenimo, smo se odločili, da vam jih ponudimo po zares ugodni ceni. Na voljo vam je kar šest vrhunskih modelov, ki so primerni za različne uporabnike:

  • mebloJOGI Relax Premium Memory+: ležišče s 5-conskim žepkastim jedrom in s spominsko peno, ki nudi popolno oporo hrbtenici med spanjem. Namenjeno je najzahtevnejšim strankam, saj nudi kar dve ležišči v enem.

  • mebloJOGI Relax Dream: 5-consko ležišče z žepkastimi vzmetmi. Za dodatno udobje med spanjem poskrbi poliuretanska pena, ki zagotavlja nemoten spanec.

  • mebloJOGI Relax Premium Lateks+: ležišče s 5-conskim jedrom, žepkastih vzmeti in vedno bolj priljubljenega lateksa. Odlično podpira hrbtenico in sprosti vaše telo med spanjem.

  • mebloJOGI Relax Zone F7: vrhunsko 7-consko ležišče, primerno za vse ljubitelje nekoliko mehkejših vzmetnic, saj je izdelana samo iz pene in ne vsebuje vzmeti.

  • mebloJOGI Relax Medico: primer kvalitetnega klasičnega ležišča. Poleg Bonell vzmeti pa za udobje poskrbi še plast poliuretanske pene.

Za piko na i

Poleg ležišča za svoj spanec potrebujete tudi trden in stabilen posteljni okvir, izrednega pomena pa je tudi primeren posteljni pod oziroma letveno dno. Ta namreč še dodatno pomaga pri zagotavljanju opore vašemu telesu med spanjem. Vsem alergikom, asmatikom in osebam z dihalnimi težavami toplo priporočamo nakup nadvložka za posteljo, ki s svojimi antialergijskimi lastnostmi pomaga pri zagotavljanju potrebne higiene ležišča.

img alt=

Ne smemo pa pozabiti niti na primeren vzglavnik in odejo, ki vam nudita vso potrebno udobje in toplino med nočnim počitkom. Vzglavnik vedno izberite na podlagi položaja v katerem najpogosteje spite - tisti, ki spite na trebuhu ali boku izberite nižje do srednje vzglavje, ljubitelji počitka na hrbtu pa tisto, ki je nekoliko višje. Odeja naj bo primerna letnemu času, zračna in iz naravnih materialov, ki dihajo in tako preprečujejo prekomerno potenje.

Ni vseeno, v kakšnem prostoru spite!

Primerno urejen spalni prostor igra ključno vlogo pri vašem dobrem počutju in mirnem nočnem počitku. Čas, namenjen umirjanju in pripravi na spanje naj bi bil nekakšen ritual, spalnica pa primerno urejena, prezračena in zatemnjena.

img alt=

Pri Furnituri vam s pestro ponudbo pohištva za spalnice pomagamo pri urejanju ustreznega ambienta, le okna in luči boste morali odpirati in prižigati sami. Naš prvovrstni spalni program si lahko ogledate na spletu in s pomočjo naše strokovne ekipe svojo sanjsko spalnico naročite v zgolj nekaj korakih. Na voljo smo vam po telefonu (070 458 517), e-pošti (prodaja@salonpohistva.si) ali preko spletnega obrazca na naši spletni strani.

Ker pa opremljanje spalnice še zdaleč ni enostaven projekt vas vabimo, da nas obiščete v našem salonu na Letališki 32J, kjer bomo vse ideje in želje ‘vrgli na kup’ in vam tako pomagali do odličnega spalnega prostora. Vsaka neprespana noč vpliva na vaše počutje in zdravje, zato ne odlašajte in si najlepše sanje zagotovite že danes!