Nakup ležišča za vašega malega junaka je morda za vas še težja naloga, kot če vi ta izjemno pomemben kos ležišča nakupovali zase, kajneda? Trg vam ponuja številne možnosti, vi pa bi za svojega malčka najraje kupili najbolj kakovostno ležišče, kar jih obstaja, čeprav bi za to morali odšteti kar nekaj denarja. Veliko vam namreč pomeni tudi to, kako bo vaš otrok spal. 

V nadaljevanju vam bomo postregli z odličnimi napotki za nakup najbolj kakovostnega in najboljšega otroškega ležišča na sploh. Zaupali vam bomo, kaj vse se v tem trenutku nahaja na trgu, seveda pa je v končni fazi predvsem od vas odvisno, kaj si boste izbrali za svojega malega junaka.


Material znotraj otroškega ležišča

Na trgu lahko izbirate med najrazličnejšimi posteljnimi okvirji za vaše malčke. Kar pa je najpomembneje, pa je to, da ste osredotočeni na vrsto materiala znotraj otrokovega ležišča.
Ležišča v svoji notranjosti namreč lahko skrivajo številne škodljive kemikalije, kot je, na primer, polivinil klorid, ki se sčasoma spušča v zrak in to lahko povzroči tudi hujše bolezni. Ravno zato je izjemno pomembno, da se pri nakupovanju vzmetnice za vašega malčka raje osredotočite na izbiro med bio, organskimi ali povsem naravnimi ležišči. Ta so običajno narejena iz naravnega bombaža.
Čeprav je vaš otrok v tem hipu še majhen, pa se morate zavedati, da bo to ležišče, ki ga kupujete sedaj, uporabljal še najmanj pet let. Pazite torej na to, da bo ležišče dovolj veliko za otrokova prihodnja leta.


Otroku kupite povsem novo ležišče

Če ste si pred nakupovanjem ležišča za otroka morda vprašali, ali kupiti povsem novo ali morda rabljeno, se vsekakor odločite za nakup povsem novega ležišča. Rabljene vzmetnice namreč že vsebujejo bakterije, plesni, pršice ter ostanke telesnih tekočin. Otroku morate novo ležišče omogočiti že zaradi zdravstvenih razlogov.

 


Vrste otroških postelj

Za najmlajše oziroma dojenčke so primerne jasli oziroma manjše otroške posteljice. Za večje malčke so primerne nekoliko večje postelje, ki jim v nadaljevanju posvečamo največjo pozornost.
Ena od bolj priljubljenih vrst postelj za nekoliko večje malčke so t. i. višinske postelje. Te so kombinirane s pisalnimi mizami, omarami in še drugimi kosi pohištva. Taka vrsta postelje je najprimernejša za vse otroške sobe, ki niso ravno velike.

Če je pri vas doma več otrok, so pogradi zagotovo ena od najboljših rešitev v tem hipu. Na trgu boste našli ogromno vrst oziroma tipov pogradov. Najpogosteje pa so prav vsi pogradi izjemno pisanih barv ter tudi opremljeni s znanimi risanimi junaki. Nekateri pogradi so prilagojeni tudi sanjskemu poklicu vašega malčka. Tako lahko izbirate med pogradi v obliki avtomobila, rakete, gasilske postaje ter podobno.

Sicer pa so najbolj osnovne postelje za otroke enojne otroške postelje standardnih dimenzij. V prav vsaki specializirani trgovini oziroma v prav vsakem centru s pohištvom boste lahko našli posteljo dimenzije 90 x 200 cm. Med najbolj klasične vrste takih postelj sodijo postelje, ki jih boste postavili na sredino ali pa ob steno otroške sobe, obdana pa bo s klasičnim posteljnim okvirjem. Takšna postelja se zelo pogosto nadgradi še s predali pod posteljo, ki omogočajo izjemno veliko prostora za shranjevanje najrazličnejših predmetov.

Če ima vaš malček željo po nekoliko širši postelji, je dvojna postelja odlična izbira. V resnici gre za pomanjšano različico zakonske postelje. Njena dimenzija je 160 x 200 cm ali 140 x 200 cm. Dvojne postelje za malčke so lahko narejene iz najrazličnejših materialov in barv. Enojne in dvojne postelje za otroke se med seboj razlikujejo tudi po vzglavju. To je lahko oblazinjeno ali pa leseno.

Še ena od možnosti je t. i. kotna postelja. Taka vrsta postelje je najboljša izbira v primeru, če otroško sobo naenkrat uporabljata dva otroka. Na trgu jo lahko najdete v dveh različicah. Ležišči sta lahko postavljeni v kot in stojita na tleh, druga možnost pa je, da sta ležišči lahko dvignjeni od tal, in sicer v obliki pograda.

Sicer pa boste na trgu našli izjemno pestro ponudbo najrazličnejših okvirjev za postelje, ki jih med seboj lahko poljubno sestavljate in prilagajate še ostalemu pohištvu za otroke. Pri nakupu otroškega pohištva nikoli ne poskušajte prihraniti čim več denarja, saj morate ves čas misliti na to, da bo vaš otrok v postelji preživel kar tretjino dneva, zato mora biti ležišče kar se da kakovostno, da bo imel vaš mali junak odličen spanec.

V kolikor raziskujete o, ali kupujete novo vzmetnico, obvezno preberite tudi: Najboljše vzmetnice zate.

V primeru, da želite še kakšen nasvet, ali pa pomoč pri izbiri najbolj primernega ležišča za otroke, nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali telefona 01 5005 194 in z veseljem vam bomo pomagali. 

Skupaj z vami ustvarjamo dom