Ko si boste iz pestre ponudbe kakovostnih ležišč pravo izbrali zase, je v nadaljevanju izjemno pomembno, kako boste to ležišče uporabljali in ga tudi negovali ter vzdrževali. Poleg kakovostnega ležišča prav vsi omenjeni dejavniki prav tako vplivajo na vaš spanec in počitek. V nadaljevanju vam odkrivamo štiri pomembne dejavnosti, ki jih morate nujno opravljati, če želite, da vaše ležišče ostane prožno in kakovostno.

1. Skrbite za redno obračanje ležišča?

Verjetno se zavedate, da je ležišča treba redno obračati, vendar tega še vedno ne počnete. Menjavati je potrebno zgornjo in spodnjo stran, prav tako tudi vzglavje in vznožje.

 


Če tega do sedaj še niste uspeli narediti, je čas, da si določite termin, kdaj boste to počenjali. Priporočamo vam, da to počnete takrat, ko je na vrsti menjava posteljnine. To pa je enkrat na teden, kajneda? Delo vam bo vzelo le malo časa in hkrati boste poskrbeli za več pomembnih zadev.

2. Sesajte ležišče dvakrat do trikrat na leto 

Sesanje ležišča vam vsekakor ni potrebno izvajati prav vsak teden. Za to poskrbite dvakrat do trikrat na leto in takrat toliko temeljiteje. 

Priporočamo vam, da ležišča ne sesate z največjo od možnih jakosti, ker bi s tem namreč lahko posesali vlakna iz prevleke, česar pa si vsekakor ne bi želeli, kajneda?

3. Redno skrbite za pranje prevleke 

Pralne prevleke morate povsem ločiti in prati prav vsak del posebej. To vam priporočamo zaradi dolgega sušenja. V sušilnem stroju ne sušite mokrih prevlek.


Če želite ležišče obdržati dlje časa v odličnem stanju, vam priporočamo, da si zanj kupite posebno zaščito, ki jo lahko dobite na istem mestu, kot ste kupili ležišče.

4. Poskrbite za redno zračenje

Ste vedeli, da v spanju vsako noč izgubite kar do pol litra vode? Ravno zaradi tega dejstva, ki je marsikoga med vami dodobra presenetilo, je ležišče potrebno tudi redno in temeljito prezračiti. 

Če boste dosledno sledili vsem nasvetom, ki smo vam jih zaupali, bo kakovosten in učinkovit spanec postal del vašega življenja. Posledično boste s tem v veliki meri poskrbeli za izjemno dobro počutje čez dan, saj se boste odlično naspali. Na dolgi rok boste s tem zelo dobro poskrbeli tudi za svoje zdravje.

V primeru, da želite še kakšen nasvet, ali pa pomoč pri izbiri in negi ležišča, nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca, e-maila info@salonpohistva.si ali telefona 01 5005 194 in z veseljem vam bomo pomagali. 

Skupaj z vami ustvarjamo dom.