Osrednji kos pohištva vsake dnevne sobe je sedežna garnitura.

Dobre sedežne garniture naj bi dosegale določene kriterije kar se tiče kakovosti materialov in izdelave, udobja, dizajna in dodatnih funkcij, ki vam jih ponujajo.

Vendar pa je potrebno pri nakupu tega priljubljenega kosa biti pozoren na več ključnih stvari. Včasih namreč prav mi sami zaradi napačne izbire, v svoj dom ne pripeljemo sedežne, ki bi lahko v celoti služila svojemu namenu, torej vašemu udobju, estetski popestritvi prostora in funkcionalnosti.

img alt=

Katere so torej tiste največje napake, ki jih ljudje najpogosteje naredimo, ko kupujemo sedežno garnituro? Predstavljamo vam jih v nadaljevanju, z njihovo pomočjo pa boste končno prišli do svoje sanjske sedežne garniture!

Izognite se najpogostejšim napakam

Svetovalci v našem pohištvenem salonu že vrsto let svetujejo najrazličnejšim strankam pri izbiri primernega pohištva za njihov dom. Pri svojem delu ugotavljajo, da so si ljudje med seboj zelo različni, prav tako pa njihova pričakovanja o popolni notranji opremi. Vendar pa je prav vsem skupno to, da v želji po funkcionalnem in hkrati estetsko opremljenem domu velikokrat storijo zelo podobne napake. In katere so po mnenju naše ekipe tiste, ki jih kupci naredimo pri odločitvi za novo sedežno?

img alt=

Napaka 1: Napačne dimenzije in neustrezna oblika

Prva in najpogostejša napaka so napačne dimenzije in neupoštevanje oblike in velikosti prostora. Ne glede na to, kako vam je všeč sedežna garnitura vaših prijateljev, le te ne smete kupiti kar na slepo. Čeprav se morda zdi nekoliko neverjetno, pa se ljudje prepogosto zaletimo v nakup - ker nam je pač nekaj všeč. Posledica tega pa je premajhna ali prevelika sedežna garnitura, ki se zaradi svoje oblike sploh ne poda v dnevno sobo. Izbrana sedežna tako hitro postane zgrešen nakup, namesto prijetnih trenutkov pa nam povzroči dodaten stres in nejevoljo.

Naša rešitev: preden oddate naročilo za svoje najljubše pohištvo, obvezno izmerite dnevno sobo in preverite, koliko prostora v njej lahko namenite sedežni garnituri. Nov kos pohištva ne sme ovirati vaše hoje. Pred obiskom našega salona vam zato svetujemo, da natančno izmerite prostor in ga tudi fotografirate. Ker bomo prostor videli, vam bomo lahko tudi lažje svetovali. Slika prostora je uporabna predvsem pri izbiri oblike sedežne garniture - je to morda dvosed (kavč Wavey), klasičen kavč (kavč Selene), sedežna v obliki črke L (kotna sedežna Lanzo) ali razkošna garnitura (razkošna sedežna Lettie)?

img alt=

Napaka 2: sedežna garnitura, ki ni usklajena z ostalim pohištvom

Sedežna garnitura se mora prilegati notranjosti prostora in biti usklajena z ostalim pohištvom. Neustrezni in neprilegajoči se kosi pohištva namreč hitro postanejo moteči na pogled, mi pa že razmišljamo o njihovi menjavi. Kar pa je popolnoma nepotrebno, le nekaj pozornosti morate nameniti izgledu obstoječe dnevne sobe.

Naša rešitev: oglejte si preostalo notranjo opremo v prostoru in izberite sedežno garnituro enakega sloga - ta je lahko klasična ali pa moderna. Svetujemo vam tudi, da izberete sedežno garnituri, ki se barvno ujema z dnevno sobo in pohištvom v njej. V ta namen imamo v našem salonu na voljo številne vzorce tkanin za sedežne garnitura. Prepričani smo, da bomo skupaj našli točno tisto barvo, ki se bo popolno podala v vašo dnevno sobo.

Napaka 3: nakup sedežne, ki vam ni udobna

Čeprav se mora sedežna garnitura po velikosti, obliki in barvi ujemati s prostorom, pa je njen prvotni namen zagotavljanje udobja celotne družine. Če sklenemo kompromis med udobjem in izgledom sedežne garniture smo že storili napako. Veliko ljudi zavoljo usklajenosti s prostorom izbere premehko sedežno garnituro, ki jim sicer ne ustreza. Ne delajte tega in se raje obrnite na izkušen pohištveni salon, kjer vam bodo znali svetovati.

Naša rešitev: če se le da, kavč pred nakupom preizkusite. V našem salonu smo določene modele prav za vas razstavili, da se lahko na njih usedete in ugotovite ali vam ustrezajo. Poleg tega pa je priporočljivo, da svojo sedežno garnituro izberete glede na vašo velikost. Višji ljude naj izberejo model z globljim sedežem, saj vam ta pomaga pri bolj udobnem sedenju. Osebam nižje rasti pa se svetuje nakup nekoliko nižje sedežne garniture, na katere se bo lažje usesti.

img alt=

Napaka 4: material, ki ne ustreza vašemu življenjskemu slogu

Ena najpogostejših napak je ta, da kupec izbere napačno tkanino. Težava je, če le to izbirate zgolj na podlagi tistega, kar vam je všeč. Smiselno je, da izberete tisto tkanino, ki se ne bo umazala ob skoraj vsakem dotiku. Glede na to, da je sedežna garnitura navadno v prostoru, kjer se zbere celotna družina in se pogosto uporablja, vam priporočamo da izberete trpežno in debelo tkanino, ki je enostavna za čiščenje.

Naša rešitev: izbira materiala naj bo prilagojena vašemu življenjskemu slogu. Družine z majhnimi otroki se naj tako raje odločijo za tkanine ki so nekoliko temnejše in bolj odporne na madeže. Tisti, ki se s tem problemom ne srečujete, pa si lahko privoščite modele v svetlejših barvah. Seveda pa je potrebno vsako sedežno garnituro primerno negovati in vzdrževati.

img alt=

Napaka 5: slaba kakovost izbrane sedežne

Številni kupci v želji po čim večjem prihranku izberejo sedežno nižjega kakovostnega razreda. Na ta račun pa trpi kakovost materialov in izdelave. Posledično se lahko zgodi, da boste na izbrani sedežni neudobno sedeli, menjava pa bo potrebna že čez nekaj let. Če dejavniki kakovosti niso izpolnjeni, se lahko zgodi da se bo sedežna garnitura deformirala že v roku parih let.

Naša rešitev: kakovostna sedežna garnitura dolgoročno prihrani vaš denar, saj bo le ta v vašem domu zdržala dlje časa. Vedno bodite pozorni na kakovost tkanine, montaže in dodatkov (blazine, prostor pod sediščem, dodatno ležišče). V svojo ponudbo smo zato vključili sedežne garniture iz kakovostne pene in različnih vrst vzmetenja in se po svoji kakovosti uvrščajo v sam vrh.

Spoznajte Eltap

Pri Furnituri lahko izbirate med pestro ponudbo sedežnih garnitur proizvajalca Eltap, ki s svojimi pohištvenimi rešitvami pomaga pri opremljanju domov vse od leta 1993. Slovijo po notranji opremi, izdelani iz materialov najvišje trdnosti, ki jih obdelujejo s pomočjo sodobne tehnologije. Navdihujejo jih sodobne oblike, priročen dizajn in načelo manj je več. Z odločitvijo za njihovo pohištvo boste svojemu domu podarili minimalističen in brezčasen izgled, ki nikoli ne bo zastaral.

Njihove sedežne garniture so rezultat dolgoletnega znanja, izkušenj in predanosti notranjemu pohištvu. Poleg številnih priročnih in uporabnih rešitev, kot so dodaten prostor za shranjevanje pod sediščem, dodatno ležišče in ergonomska oblika, ki omogoča prijetno sedenje in ležanje, se njihovi modeli lahko pohvalijo z atraktivnimi barvami (sedežna garnitura Teodoro), oblikami, ki odgovarjajo različnim dnevnim sobam ter dodatnimi blazinami, ki dajo piko na i celotnemu izgledu.

img alt=

Svojo sedežno garnituro lahko z našo strokovno pomočjo v celoti prilagodite svojim željam in potrebam. Z veseljem si bomo vzeli čas za vas in vam pokazali najrazličnejše Eltapove modele in vzorce tkanin ter barv. Svojo novo sedežno pa lahko naročite tudi na spletu. Kot največji spletni ponudnik pohištva v Sloveniji, smo svojo svetovalno podporo popolnoma prilagodili vsem tistim, ki si želite do nove opreme kar iz domačega naslonjača. Na voljo smo vam po telefonu (070 458 517), e-pošti (prodaja@salonpohistva.si) ali preko spletnega obrazca, ki ga najdete na naši spletni strani.

img alt=

Po odlično pohištvo v Furnituro

V Furnituri se zavedamo, kako pomemben je funkcionalno in estetsko opremljen dom. Zato se ves čas trudimo, da vam vrhunsko pohištvo zagotovimo po kar se da ugodni ceni. V ta namen vam nudimo tudi številne ugodnosti in popuste, odločite pa se lahko tudi za plačilo na obroke. Tako bo vrhunsko pohištvo še lažje našlo pot v vaš dom, vi pa si boste uredili dom popolnoma po vaših željah.