Ja, poletje je čas za takšne in drugačne osvežitve! Tudi dom še posebej poleti, ko imamo več energije in časa, željno pričakuje kakšno spremembo na bolje. Pa naj gre za funkcionalne ali estetske izboljšave prostora. Običajno ta sprememba vključuje kar oboje: praktično in lepo.

Kaj poleti najprej prenoviti?

Naj bo osvežitve ali celotne prenove deležen prostor, kjer vas že dolgo časa motijo nadležne podrobnosti, kot je na primer dotrajano ali poškodovano pohištvo. Lahko pa prenovo prostora sprožijo tudi večja tehnična popravila doma, kot so menjava električne napeljave ali vodovodnih cevi, menjava ploščic ali zamenjava parketa. Takrat se pogosto odločimo za menjavo celotnega pohištva posameznega prostora ali vsaj delov prostora, kar je povsem razumljivo.

img alt=

Prenova kuhinje je pravi blagoslov za vse, ki obožujejo kuhanje

Mali in veliki master chefi bodo nad prenovo kuhinje izjemno navdušeni, še bolj pa nad njeno celotno zamenjavo. Posodobljene rešitve, modernejši dizajn in kakovostnejši materiali bodo kuhinji spet povrnili pravo energijo, tistemu, ki jo največ uporablja, pa voljo do kuhanja in ustvarjanja novih jedi.

Če vas je poletje postavilo pred odločitev, da je čas za menjavo kuhinje, se bo v novi vlogi najbolje obnesel eden od priljubljenih modelov kuhinj Jela, ki je s svojo brezčasnostjo, funkcionalnostjo in kakovostnimi nemškimi materiali zadnja leta prvi izbor kupcev, kadar se odločajo za nakup kuhinje. Številni modeli, različne barve ter postavitve omogočajo neskončno možnosti kombiniranja, kar vaši novi kuhinji omogoči, da – kljub dostopni ceni – postane sanjska. Popolna prenova kuhinje od A do Ž naj bo premišljena in polna optimalnih posodobitev.

Dobre ideje in funkcionalne rešitve lahko vedno najdete v Salonu pohištva Furnitura, kjer vam bo naša ekipa pred prenovo kuhinjo pomagala tudi s 3D-izrisom.

img alt=

V spalnici preživimo kar eno tretjino življenja, zato …

… je smiselno, da je ta vedno opremljena prijetno, udobno ter praktično. Glavni element spalnice predstavlja t. i. trojček »postelja, posteljni pod in vzmetnica«, zato je pri osvežitvi spalnice pomembno dati pozornost prav vsakemu od njegovih treh elementov. Tudi brez garderobne omare in nočne omarice v premišljeno urejeni spalnici ne gre, zato naj bo pozornost usmerjena tudi nanju.

img alt=

Kadar je na sporedu menjava celotne spalnice, je najboljša odločitev nakup enega od modernih kompletov spalnic ali pa ene od vrhunskih kolekcij spalnic. Celostne rešitve bodo spanju in preživljanju časa v spalnici dodale užitek, lepoto in sproščujoče zadovoljstvo.

Prenova spalnice je običajno tudi manj stresna, saj ne zajema priklopa različnih aparatur, temveč samo postavitev posameznih kosov novega pohištva na najbolj funkcionalno mesto.

Za osvežitev spalnice pa lahko v manjši meri poskrbijo tudi nakup nove posteljnine, menjava zaves, zamenjava slike oziroma fotografije nad posteljo, namestitev novih svetil, izbira novih barv za spalnico ali razporeditev pohištva s skladu s feng shui filozofijo.

Dnevna soba komaj čaka na osvežitev

Tako kot se poleti včasih komaj čaka na osvežilni dež, tako se dnevna soba veseli poletne prenove. Menjave celotne kolekcije dnevne sobe ali njenih posameznih delov, kot so dnevni regal, klubska mizica, TV omara ter sedežna garnitura, se boste prijetno spominjali še dolgo v jesen ter mrzlo zimo, in sicer vsakokrat, ko boste vstopili vanjo. Pitje najljubšega napitka po napornem delavniku ali ob prostih vikendih bo v osveženem okolju dnevnega prostora še prijetnejše!

img alt=

Poletna prenova ostalih prostorov doma

Tudi ostali prostori doma se prijetne osvežitve in posodobitve ne bodo branili. Nekaj novega pohištva ali samo nekaj zanimivih detajlov bo v otroško sobo, predsobo ali kopalnico prineslo nov veter in boljše počutje znotraj njih. Že septembra vam zna biti žal, če se poleti ne boste odločili za prenovo vsaj enega od prostorov.

img alt=

Zakaj se prenove lotiti ravno poleti?

Obstaja več dobrih razlogov, zakaj se osvežitve doma lotiti ravno poleti in ne pozimi. Med glavnimi so naslednji:

1. Poleti imamo zaradi več svetlobe, ki jo prinaša daljši dan, več življenjske energije. Bolj smo pripravljeni na spremembe, nove premike in aktivnosti. Zaradi tega smo tudi bolj aktivni – ne le športno.

2. Poleti smo zaradi lahkotne energije in dopustniških dni bolj sproščeni in zato tudi lažje razmišljamo o pomembnih zadevah. Naše odločitve so zato bolj premišljene in na naše življenje dolgoročno pozitivno vplivajo.

3. Čas poletja je čas poletnih popustov in akcij tudi na področju pohištvene industrije. Izjemne kose pohištva ali kar cele kolekcije je mogoče najti po tako dostopnih cenah, kot jih v drugih letnih časih zlepa ni najti.

4. Ker prenovo doma nemalokrat spremlja tudi beljenje prostorov, je osvežitev najbolj smiselno izvesti ravno v toplejših mesecih, saj se takrat barva suši najhitreje.

img alt=

Kje najti ugodno in kakovostno novo pohištvo preverjenih ponudnikov?

V spletnem Salonu pohištva Furnitura, seveda! Že na tisoče strank sta prepričali kakovost in cenovna dostopnost našega vrhunskega pohištva, piko na i pa so zadovoljstvu dodali še enoletna garancija, možnost plačila na obroke, 365-dnevi rok vračila, pogosta brezplačna dostava in ekskluzivna možnost ogleda izdelkov v živo v Showroomu v BTC-ju v Ljubljani. Naša strokovno usposobljena in prijazna ekipa vam je vedno na voljo v živo (Letališka cesta 32J), preko telefona (070 458 517), preko e-naslova (prodaja@salonpohistva.si) ali spletnega kontaktnega obraza.

Zaupajte nam svoje želje in skupaj bomo našli najboljšo rešitev za prenovo vašega doma, vrta ali pisarne!